Necmettin ÇUHADAROĞLU


HATA YAPAN GİDER

Kayseri´de hafta içerisinde önemli olayların mahkemeleri vardı.


 

Kayseri´de hafta içerisinde önemli olayların mahkemeleri vardı. Türkiye genelinde ise İYİ parti ve Türkiye iyi olacak sloganları eşliğinde yeni bir partimiz daha oldu. Kılıçdaroğlu yine durmadı. Erken seçim istedi. Hodri meydan dedi.  İsterseniz önce Kayseri ölçeğinden başlayalım. Boydakların davasında ?´Bekir Boydak ?´ tahliye olurken dava 6 Şubat 2018 e ertelendi.  Boydak ailesinin bulunduğu şirket hisselerine de sanık olanların diyelim temlik konuldu. Böylece Boydak ailesinin tüm hareket alanı da kısıtlanmış oldu. Mustafa Boydak´ta yaptığı açıklamada sadece soyadı Boydak olanlara yapılmış operasyona dönüştü dedi.

Bu işin yorumunu siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz.

Karar mahkemenin.

Bu kararın Türkiye´de başka bir örneği var mı? Onu da bilemiyoruz. Mustafa Boydak ın açıklamalarına katılır ya da katılmazsınız ama durum bu minvalde.

İkinci bir duruşma ise 15 Şehit verdiğimiz patlama ile ilgili.

Şahsın biri daha doğrusu bu işte iki numaralı sanık Türkçe savunma yapmayacağını beyan ederek kendisine isnat edilen suçların Türkçe yazıldığını Kürtçe tercüman istediğini belirtiyor.

Ne diyelim; Allah sizi kahretsin.

Ve dava da ara karar veriliyor.

10 kişi adli kontrol şartı ile serbest kalıyor.

Bunun yorumu da sizin??..

Gelelim Türkiye İYİ olacak a.

Türkiye gerçekten iyi olur mu? Şimdi iyi değil mi tartışmalarının arasında nur topu gibi bir partimiz daha oldu. Büyük Birlik Partisinde yer bulamayanlar, Ak Parti küskünleri, DYP ve DP den kopanlar, CHP den istenmeyenler, MHP den dışlananlar derken bu kadar olumsuzlukların arasında ne kadar İYİ olunur bilinmez ama pekte iyi gözükmüyor.

Logoları tartışılmaya başlandı, şahıslar tartışılmaya başlandı, tabana ne mesaj verecekler tartışılmaya başlandı. ABD den gelip siyaset girenlerin de oluşturduğu bir parti imajı veriliyor mu? Hepsine bir bir bakacağız.

Zaman her şeyin ilacı. 

Logonun çok çağrışım yaptığı şeyler var,  tabi nereye çekerseniz de oraya gideceği malum. Ama görünen köyde kılavuz istemez. Bu kadar mental yorgunu insanın bir partide olması da sıkıntılı bir durum.

Ağır abiler var.

Finans kaynaklarının sağlandığı yerler var.

Ne garip değil mi? Önce çal çırp, gayri meşru işler yap. Sonrada kendini AK lamaya çalış. Bir partiye sığın ya da finansör ol.

Ne güzel memleket.

Son sırada ise Kılıçdaroğlu´nun erken seçim isteği.

Neden.

Nedeni basit. Ak Parti de hali hazırda bir huzursuzluk var. Belediye başkanlarının genel merkez tarafından bırakın isteklerinin ortaya çıktığı, İl Başkanlıklarının değişeceği söylentileri, yorgunluk muhabbeti ile birlikte ister istemez AK Parti içerisindeki küskünlükler ve biraz sıkıntılı ortamdan medet ummak adına yapılmış bir çağrı.

Karşılığı olur mu?

Bence olmaz.

Ak Parti hükümetinin bundan sonra alacağı mesafe daha çooook.

Önce değişikliğe gidilen yerlerde tekrardan partinin yeniden ivme kazanmasını sağlamak ve yerine gelecek kişilerin o ile ya da belediyeye hakim olduğunu görmek isteyeceğinden erken seçim bence zor.

Kılıçdaroğlu´nun amacı da ilerde seçmenine  ?´bak ben demiştim´´ bizim erken seçim isteğimizden kaçtılar, demek adına yapılmış bir durum. Birde hazı İYİ partinin ortaya çıkması ile MHP nin tabanından ve küskünlerinden oy çalacağı düşünülürse İYİ ile KÖTÜ bir olup her halde iktidarı devirmek amacını güdüyor olabilir.

Ak Parti cephesi her zaman seçimlere hazır bir şekilde çalıştığından Ak Parti yi bu durumların çok etkileyeceği söylenemez. Kadrolar her zaman çalışkan. Bu sebeple Ak Parti seçime bence her zaman hazır. Ama yenilen güreşçi hiç minderi terk etmiyor. Sürekli benimle bir daha güreş, benimle bir daha güreş, valla bu sefer seni yenerim diyor.

Bunu da seçmen görüyor.

Ne diyelim, yenilen güreşe doymazmış.

Bu işlerde çokta kendine güvenmemek lazım.

Ak Parti hata yapmamak için direniyor.

Neden mi?

Hata yapan giderde ondan.

Kalın Sağlıcakla.