Necmettin ÇUHADAROĞLU


HARİÇTEN GAZEL OKUMAK

Bilindiği gibi Ak Parti kurucu lideri partisine döndü. Partili bir Cumhurbaşkanı ile Türkiye´de yeni dönem açılmış oldu.


 

Bilindiği gibi Ak Parti kurucu lideri partisine döndü. Partili bir Cumhurbaşkanı ile Türkiye´de yeni dönem açılmış oldu. Erdoğan´ın mesajları netti. Rabbim ömür verdiği sürece millete hizmet etmeye devam edeceğiz. Çalışacağız mesajını bir daha verdi. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.

Gayet net bir ifade.

Olağanüstü büyük kongrede altı çizilecek mesajlarda vardı. ?´Yorulan, yollarını kaybedenler oldu´ ´ifadesi ile kendileri ile birlikte yürüyemeyen eski yol arkadaşları ile partililerin bir arada olamayacağı mesajını net bir şekilde ifade etti. 18-20 yaş aralığı gençliğe yer açın diyerek teşkilatlarda gençleşme sürecini başlattı. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını A takımındaki değişikliklerle bir kez daha ortaya çıkardı. En yakını olanları bile gerektiğinde üzerinin çizilebileceğini gösterdi. Numan Kurtulmuş, Mehmet Müezzinoğlu, Şaban Dişli gibi isimlerin üzeri çizildi.(www.internethaber- Süleyman Özışık)

Kayseri ölçeğinde ise Yaşar Karayel ve Ayhan Oğan a yeter dedi.  Yerine ise yine Kayserili üç isim geldi.  Tabi konumuz yerel olunca bir Karayel gitti diğeri geldi söylemleri başladı. Varsın olsun. Yaşar Karayel bu memlekete çok hizmetler yapmış eli öpülesi birisi oğlu İsmail Emrah Karayel de MTTB başkanlığı yapan donanımlı vatan millet sevdalısı biri onun olmasında da bir behisi Sayın Cumhurbaşkanı görmemişte size ne oluyor. Hariçten gazel okumanın bir anlamı yok.

Prof. Dr. Burhan Kuzu-Develili. Kayserinin yetiştirildiği siyasetçilerden birisi. Anayasa profesörü. Kayseri de yaşamıyor ama her kim ulaşmak isterse telefonu mevcut. Kısacası herkesin ulaşabileceği birisi. A takımına yedekten giren Hülya Nergis Atcı. Pınarbaşılı, çerkes. Seçimlerde elinden geldiğince gayret eden çalışkan birisi.  O da en nihayetinde Kayserili.

Hepsi de diğer AK Partililer gibi bu memleketin bekası için çalışacak birer nefer. Hepsinin de Allah yar ve yardımcıları olsun.

Bizler gazeteciler olarak Erdoğan´ın konuşmalarından anladıklarımızı yazalım isterseniz.  Erdoğan teşkilatlara parti tabanının istediği değişimlerin er yada geç yapılacağı sinyalini verdi. Onun ardından sıranın belediye başkanlarına geleceğini ve heyecanını kaybetmiş olanları değiştirileceğini yada bir daha aday yapılmayacağını aktardı. Şehirlerine ve partimize yük olan değil, şehirleri ve partimizi omuzlayan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz dedi. Bundan anlaşıldığı şehirlerde ve belediyelerde çok ciddi değişiklikler yapılacak.

Gerek illerde gerekse ilçelerde yapılacak yapısal değişiklikleri Reis ele almışken hastalıklı kişilerin barındığı parti konumuna düşmek istenmiyorsa hastalıklı vekil ya da hastalıklı gazeteci yazar bozuntularını da değiştirmesi gerekir diye düşünenlerdenim. Kraldan çok kralcı olanlar var ya, her gün televizyon ekranlarını dolduran, daha önce FETÖ cülerle program yapıp şimdilerde beyaz tv de en iyi Reisci kesilen televizyon şovmenleri ve STK lar tarafından pof poflananlar yar ya işte onlara da bir an önce sıranın gelmesi gerekir. Top yekûn kalkınma toptan temizlikle mümkündür.

Kayseri de nemi olacak?

Altta kalanın canı çıksın mı denilecek, yoksa bir kez daha mı dinlenilecek.

İşleyiş şu minvalde olacak. Ramazan Bayramından sonra Kayseri ve civar iller için görevlendirilen müfettişler gelecek ve hem il başkanı hem de ilçe balkanlarından durum değerlendirmesini alacaklar. Müfettiş raporları tabi ki bununla kalmayacak. Belediye başkanlarının durumu da mercek altına alınıp araştırılacak, sorulacak. Görüşler her kesimden alınacak.(STK lardan değil) sonuçta bir rapor olarak Ankara´ya bildirilecek. Benim öngörüm, belediye başkanlarına Kayseri de dokunulmayacak. Seçimlere yaklaşık bir yılı aşkın bir zaman varken bu değişiklik burada yapılmayacak. Ama sonrasında genel merkezin istemediği başkanlar bir daha aday gösterilmeyecek. Kayseri de üç dört belediye başkanı bu minvalde bir daha aday gösterilmez.

İşte yukarda belirttiğim gibi, AK Partiye yakın saydığımız medya mensupları da örnek olarak internet haber den Süleyman ÖZIŞIK bile üzeri çizilecek ya da çizildi ifadelerini kullanacak ve algı oluşturacaksa vay bizim halimize. İşte tefrika girmeden bir millete düşman giremez sözüne bir örnek. Algı oluşturmaya çalışan AK Partiye yakın olduğunu iddia ettikleri yazarlar kime hizmet ediyor anlamış değilim. Devlet erkânını yazıları ile tenkit edenler birde AK Partili olacak.

 Acıyorum hallerinize.

Ak Partinin kadrolarına bu şekilde eleştiri yapanları da Allaha havale ediyorum. Buna rağmen bu insanların itibar görmesini de içime sindiremiyorum.

Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Işık aradan sızar gider.

Son olarak, garip gurabanın evine girmeyen, elini tutmayan, tokalaşmayan, onların derdi ile dertlenmeyen, aktifliğini ve heyecanını yitirmiş kişilerle yola devam edilmeyeceğini bire bir genel başkan anlattı.  Bundan sonra en azından bu illere pek girmeyen cam fanuslarda oturanlar belki ders alır.

Almazsa ne mi olur.?

Ramazan ı görürlerde, bayramı görürler mi bilmem.

Kalın Sağlıcakla.