Metin SÖNMEZ


HAKYERİNİ BULDU

İki haftalık galibiyet günlerinin ardından, yandaş medyası tarafından abartıldıkça abartılan, göklere çıkarılan Fenerbahçe, Kayseri´de futbol dersi aldı resmen.


 

  İki haftalık galibiyet günlerinin ardından, yandaş medyası tarafından abartıldıkça abartılan, göklere çıkarılan Fenerbahçe, Kayseri´de futbol dersi aldı resmen.

  Dün geceki maç adına şunu söylemem lazım: Bir tarafta dersini fevkalade çalışan bir Hikmet Karaman, diğer yanda işi oluruna bırakan Ersun Yanal. E işin doğrusu; dersini iyi çalışanın 90 dakika sonunda gülmesi kaçınılmazdı, nitekim öyle de oldu. Maç başlamadan önce kadro yapılanmaları açıklandığında Karaman´ın Atila Turan´ı kenarda bırakarak, Kucher´i sol beke monte etmesi, önce soru işaretlerini beraberinde getirdi ama Isla-Dirar ikilisine karşı tercihin ne kadar isabetli olduğu ilerleyen dakikalarda ortaya çıktı. Elbette bu bölgede Umut Bulut´un Kucher´in önünü adamakıllı kapatması başka bir artıydı?

  Lig´de sıkıntılı günler geçiren iki ekibin mücadelesi de sıkıntılı başladı. Orta alanda birbirine üstünlük sağlama adına muazzam bir tavır vardı. Bu orta alan çekişmesi genellikle Kayserispor´un lehine sonuçlandı ama kısır döngü, pozisyon fakirliği tavan yaptı. Mücadele şahane ancak skora yansıyacak futbol tavrı taraflar adına istenilen seviyeye bir türlü gelmedi. Tam da devre arası düdüğünün çalmasına saniyeler kala Soldado´nun kırmızı kartı, mücadeleyi başka bir boyuta taşıdı.

  Soyunma odası dönüşü Kayserispor sahada her an, her dakika rakibine bir kişi fazla olduğunu iliklerine kadar hissettirmesi, galibiyet sinyallerini çoktan vermişti. Nitekim, sarı-lacivertlileri sahasına hapseden Kayserispor, bekledi, bekledi, hatta ısrarla bekledi, sakin kaldı ve Artem ile golü buldu. Tabii bu golden önce bir de iptal vardı. Her iki taraf adına maçı mecrasından çıkaran Alper Ulusoy´un Umut´un attığı gol öncesi VAR´a giderek ?İptal? demesi tartışmaya değer bir durum.

  Ne kırmızı kart, ne şu, ne bu? Kayserispor bu maçı ilk dakikadan itibaren istediğini ortaya koydu ve kazandı. Diğer bir deyimle, hak yerini buldu. Bu skor, aynı zamanda 2019´un ilk galibiyeti oldu. Lig´de kendi konumu belirleme adına çok önemli bir tavırdı Kayserispor adına. Takım, geleceğe daha daha güvenli bakıyor artık.