Mehmet KETENCİOĞLU


HAKKIYLA HATAYSPOR KAZANDI AMA !

19 Eylül 2021 Pazar günü Yeni Hatay Stadına Süper Lig’in 5. Hafta maçını oynamaya çıkarken 4 haftada alınan 7 puanın morali vardı.


19 Eylül 2021 Pazar günü Yeni Hatay Stadına Süper Lig’in 5. Hafta maçını oynamaya çıkarken 4 haftada alınan 7 puanın morali vardı.  Yukatel Kayserispor takımında. Üst üste 2 İstanbul takımı Başakşehir  ve Kasımpaşa’yı mağlup etmenin güveni vardı omuzumuzda. Hatayspor’dan da en az beraberlik alacağız umutlarımız maalesef olmadı. Atakaş Hatayspor hakkıyla kazandı.  Öküz altında buzağı aramayalım, mağlubiyete kılıf bulmayalım... Sağa sola çatmayalım.

İlk yarıda Mensah'ın 4. dakikada attığı mükemmel golün şokunu  ev sahibi ilk yarı boyunca üzerinden atamayınca devre 1-0 Kayserispor’umuzun üstünlüğü ile sona erdi. Allah biliyor ya  12 Eylül 2021’de Rize’de Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup eden Hatay takımını izleyince tedirgin olmuştum fakat gönlüm yine Kayserispor’umdan taraf olunca en az bir puan ümit etmiştim ne  yalan söyleyeyim. Neden tedirgin olmuştun sorusuna cevabım; 1- Atakaş Hatayspor deplasmanda % 54' % 46 topla oynama üstünlüğünü eline almış, rakip kaleye 10 tanesi isabetli  olmak üzere 20 şut göndermişti. 3 tanede net pozisyon kaçmasaydı Hatayspor , Çaykur Rizespor deplasmanından 5-0’lik galibiyet ile dönebilirdi.

2- Hatayspor 412 pas yapmıştı Rize’de ve bunun 325 tanesi olumlu gitmişti hedefe.  İşte bu 2 önemli sebep beni ürkütmüştü ama Kayserispor orta sahasının ve defansının daha derli toplu oluşu nedeniyle de en az az 1 puan alabileceğimizi de düşünmeden edememiştim. İlk yarı 1-0

Kayserisporumuzun galibiyetiyle sona ermesine rağmen, zaman  zaman spor sohbeti yaptığımız sevgili Ali Argüç kardeşimin  "Bu maç sonucu ne olur Mehmet kardeşim?" sorusuna  cevabım "Ali kardeşim maçın henüz 15. dakikası Kayserisporumuz 1-0  yeniyor ama sanki bu maç berabere biter gibi"  olmuştu... Gönlümden  geçen olmadı. Atakaş Hatayspor topla oynama üstünlüğünü  % 61'e , % 39 elinde tutunca 2. Yarıdaki oyuncu değişikliklerimizde meyve vermeyince biz mağlubiyeti, Hatay da galibiyeti hak etti.

Öküz altında buzağı aramanın kimseye faydası yok. Ne hakeme ne de yan etkenlere mağlubiyeti bağlamanın hiçbir manası da yok. Lig uzun bir maraton. Bu mağlubiyetin içinde tabii ki de mağlubiyetlerde olacak. Milyar bütçeli Fenerbahçe ve Galatasaray nasıl yenilebiliyorsa, Şu anda ligin en pozitif futbolunu oynayan Beşiktaş paçayı son dakikalarda kurtarabiliyorsa bu ligde her maçta her sonuç olabilir.

Neden olabilir sorusuna cevabım. 3 puanlı ligde her 1 puan 2.5 milyon TL. Bütün takımlar bu nedenden dolayı en az 1 puan umuduyla çıkıyor sahaya ve canını dişine takıyor. Bazı dostlarımdan "Her şey para değil. Biraz da ruh lazım "diyenleri  duyuyorum. Tabi ki de ruh lazım, kazanmak için mücadele lazım. Koşmadan bu maçı alamayız bilinci lazım. Bunların hepsine eyvallah... Ama profesyonel futbolcu önce para için oynar çünkü mesleği bu, ekmeğini buradan kazandığı için... Belki de bir sonraki maçta sakatlanıp aylarca sahalardan uzak kalacağı için "paramı hakkıyla gününde ödeyin" der. Kayserispor kulübünde bütün maddi zorluklar Berna Başkanın üstüne kalsa da emektar başkan bazı eski yöneticiler gibi hiçte avazı çıktığı kadar ağlamadı. Zaman zaman memleket büyüklerine çok kibar mesajlar gönderse de "anlayana sivrisinek saz" olura dönüştü bu iş, bayan başkan yine yeterli desteği alamadı. Kendi cebinden  aldığımız duyumlara göre 150 milyon TL . Civarında da para verdi, bu gidişle memleket büyüklerine nazire yaparcasına vermeye de devam edecek anlaşılan. Diyeceğim o ki başarı isteniyorsa, isteyen adı büyüklerde bu kulübe destek olmalı. Para isterler diye maça bile gelmekten korkmamalı. Bedavaya yemek bulamaç bile olmayacağına  göre başarabilmenin de bir bedeli olmalı ve hep birlikte bütün Kayserispor severler bugünden tezi yok Berna Başkana destek vermeli. Uzaktan gazel okumadan! 

Defansta Uğur ve Carole’nin olmayışının eksikliğini çok yaşadığımız bu maçta gözle görülen eksiklerimiz pas yüzdemizin az oluşu, Mensah’ın gol dışında fazlaca takıma katkı verememesi, sonradan  Oyuna giren futbolcularımızın "yedeklikten rahatsızız" tarzında  oyun oynamaları... Yine tekrar ediyorum. Ben Hikmet Karaman hoca ile  bu ligde 50 puan üzerinde alacağımızı ve korku dolu günler  yaşamayacağımızı düşünen biriyim. Kavaktan öteye yol giderde, her şey tepetaklak olursa onu da kestirmek imkânsız.  Sıkışık maç trafiğinde bu çarşamba yaralı aslan Galatasaray’ı konuk  edeceğiz. Alanya’nın yaptığı presi biz yapabilirsek, Galatasaray’a topla oynama üstünlüğü vermezsek namı diğer cimbomu puansız göndermemiz pek ala mümkün.  Bunu  içinde taraftardan da bir beklentimiz var. İki takımı tutabilirsiniz, Galatasaray’ı ön sıraya da alabilirsiniz. Ama şunu unutmayın lütfen. Kayserispor bu memleketin en büyük sosyal faaliyeti. Kayserispor şu anda ligde olmasaydı bu maçı Kayseri’de canlı izleme imkânınızda olmayacak, statta maç  izleme keyfide yaşayamayacaktınız. Bende Beşiktaş taraftarıyım.

Ama Kayserispor - Beşiktaş maçlarında hep Kayserispor önce gelir diyen biriyim.  Gelin Trabzon taraftarının yaptığı gibi bizde bu maçta memleketimiz takımına destek olalım. Galatasaray ve diğer büyükler her haliyle bu ligde olurlar zaten. Biz Erciyesspor dan sonra Kayserispor’umuzun da yok olmasına izin vermeyip gerçek Kayserispor sevgimizi gösterelim. Güzel günler göreceğiz hep  birlikte inşallah diyelim...