Necmettin ÇUHADAROĞLU


Güçlülerin Savaşı

Güçlü olmak, her şeye hâkim olma duygusu.


 

Güçlü olmak, her şeye hâkim olma duygusu.

İşte küresellik bu.

Son zamanlarda terör adı altında ortaya çıkan sonuç bu.  Güçler dengesi ve ABD.

Yaklaşık  iki yılı aşkındır Ortadoğu coğrafyasındaki savaşın nedeni bu.

Yaklaşık 36 ülkeyi kapsayan ipek yolu projesi ve bu projenin İngiltere tarafından 10 Nisan da başlatılması.

Amerika kendi içerisinde olmadığı hiçbir gücü kabul etmez. Özellikle de kan gölüne çevrilen Ortadoğu coğrafyasında güllerin açmasına da izin vermez. Çünkü onların elleri kanlı. Varlık sebebi vampirlik.

İpek yolu projesinin uygulamaya geçmesi demek ABD nin Ortadoğu´yu kaybetmesi demek. Ortadoğu´nun kaybedilmesi petrol ve enerji kaynaklarını İngiltere´ye bırakmak demek ki bunun neticesine yaklaşık 36 ülkeninde kendisine ihtiyacının kalmaması demek. ABD bunu asla kabul etmez. Şimdilerin modası Arap kökenli teröristler üzerinde İslam´ı yanı Ortadoğu´daki Müslüman ülkeleri vurmak.

Örneğin Afganistan, doğal ve maden kaynakları ile kendi kendine yeten ve daha fazlası bakir toprak ve madenleri olan bir ülke. Ama başı hiç dertten ve beladan kurtulmuyor. Oda İpekyolu üzerinde. Pakistan devrik liderler bombalarda bu proje için patlatılıyor. Hindistan, bir milyar nüfusu ile potansiyel bir güç. Türkiye, dünyanın parlayan yıldızı. Daha sayamadığımız otuzun üzerinde ülke var.

Bakmayın siz İngiltere´deki olaylara. İslam üzerinden oradaki Müslümanları vurmak aslında çıkartılanlar. Kendi kurdukları terör örgütleri ve onların taşeronlarına istediklerini yaptırıyorlar. Bunun sorumlusu NATO.

NATO nun bilgisi olmadan hiçbir terör örgütü kurulmaz.

Kurulamaz.

Bu sebeple ortaya çıkartılmaya çalışılan kaos ve panik havasının yerini daha da sert terör olaylarının alması muhtemel. ABD ben bunu böyle istiyorum diyor. Yoksa bu olayları daha da arttırırım anlamında mesaj veriyor. Tabi kimin sayesinde MOSSAD sayesinde Ortadoğu´yu ele geçirme İpekyolu projesini bitirmek için çalışmalar devam ediyor. Bundan sonra İngiltere´nin tavrı önemli.  ABD diyor ki senin iş birliği yaptığın İpekyolu proje ortaklarından Müslüman ülkelerde bunlar yetişiyor. Onlar terörist ama sen onlarla iş birliği yapıyorsun demeye getiriyor.

İşte bu güçlerin savaşı.

Küresel abilerin savaşı.

Gücü gücü yetene .

İkinci konu FETÖ duruşmaları. İbretle izliyor ve okuyoruz. Milletin aklı ile alay eden komutanlar üç maymunu oynuyorlar. Güvenlik kameralarında ne yaptıkları ve yapmak istedikleri belli olan halkının üzerine ateş emrini verenler bile ben yapmadım diyor. Bir taraftan da duruşmayı etkilemek için yalanlarla sulandırmaya çalışıyorlar. FETÖ nün yeni bir taktiği olsa gerek. Byloc kullanan Komutanı´n açıklaması buna bir örnek olabilir. Komutan diyor ki ?´ben çok çapkınım karım ı aldatıyorum. Karım bilmesin cep telefonuma girdiğinde bulamasın diye byloock yükledim diyor. EEeee komutan şimdi bylock kullanan herkes pezevenk mi? Ya da düzelteyim her kullanan kadın fahişemi?

İşte bu, bu işi sulandırmaktır.

 

Yeni günler yeni olaylara gebe.

Kalın Sağlıcakla.