Memduh BORAZAN


Göztepe´ye dikkat!

Hadi ilk maç dedik, rakip Galatasaray dedik, ezildik yenildik, fark yedik?


Hadi ilk maç dedik, rakip Galatasaray dedik, ezildik yenildik, fark yedik? Bu skor hem takımı sarstı hem de taraftarı. Unutulmalı, unutturulmalı artık bu Galatasaray maçı. Ok, yay, tüfek bir tarafa arkadaş? Savaşa gidiyorsan savaşacaksın. Neyse gelelim asıl bu haftaki maça? Göztepe..

Ligin yeni takımı? Kanları dikine sıçrıyor. Heyecanlı ve çalışkan bir ekip oluşturmuşlar. Fenerbahçe maçında izledik. İyi savunma yapıp ataklarını hızlı yapıyorlar. Kapanan bir takım. Diri ve iri. Tesadüf işte ilk maçta renktaş, ikinci maçta da renktaş mücadelesi olacak. Varsa yoksa bu maçı kazanmak gerekir. Kayserispor´un önemli oyuncuları, önemli silahları bu maçta kendini göstermeli. Belki kalede bir değişiklik yapılabilir. Muammer´in bu maçta forma giymesini benim gibi isteyen çok kişi vardır. Hatanın telafisi olmayan bir karşılaşma çünkü. Antrenmanlarda oyuncularını sık sık uyaran teknik adam Marius Sumudica özellikle gol yollarındaki oyuncularla yakından ilgilendi. Göztepe´yi elindeki kozları kullanarak vuracak. Mücadele anlamında daha gayret gösterirse, gol yollarında etkili olursa Göztepe maçı rahat izlenecek keyif vererek izlenecek bir maç olur. Kayserispor´dan da böyle bir maç bekliyoruz. Ama şu unutulmamalı her zaman ligin yeni ekibi kim olursa olsun ilk maçlarda rakip kim olursa olsun çok zorluyorlar. Bu nedenle Göztepe´yi iyi çözmeli hoca. Adamlar istekli, koşuyor, oynuyor, mücadele ediyor. Aman dikkat!. Bu takım tehlikeli.

Kayserispor, Taraftarı ile ilk kez buluşacak? Bu maçta Kayserispor´un en büyük destekçisi hiç kuşkusuz tribünler olacak. Bazen güç moralle oluyor, inşallah Kayserispor hem moralli hem de güçlü bir şekilde taraftarın karşısına çıkar ve Göztepe maçında istediği üç puanı alır. Stadın Pazar akşamı dolacağı inancındayım. Pazar günü Kadir Has´ta büyük bir coşku ve gelen üç puanın sevinci yaşanmalı. Aksini düşünmek dahi istemiyorum.

 

Baştan aşağı yenilenmiş bir takım. Teknik Direktörler dahil? Kolay değil tabi bu takımı bir birine bağlamak. Futbolcuların birbirini tanımaları, ayak uydurmaları hemen olacak bir durum değil. Teknik DirektörMarius Sumudica belki işin ciddiyetini yada ligin kuvvetini anlamış değildir. Bu haftadan sonra inanıyorum ki sistemindeki yanlışları düzeltecek ve elindeki kozları iyi kullanacak. Bu takım üstüne basa basa söylüyorum ligin üst sıralarını zorlayacak bir ekip. Biraz sabır gerekiyor.