Erhan KAN


GOL SORUNU KRONİKLEŞİYOR

Kadir Has Stadı´nda oynanan maçta Kayserispor hanesine 1 puan yazdırsada çok önemli bir nokta birkez daha ortaya çıktı.


Kadir Has Stadı´nda oynanan maçta Kayserispor hanesine 1 puan yazdırsada çok önemli bir nokta birkez daha ortaya çıktı. Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda takımın gol yollarında sıkıntı çekeceği aşikar... Konuk ekibin iyi başladığı maçta Kayserispor´un devrini alabilmesi neredeyse 15 dakika sürdü. Evsahibi olduğu maçta ilk korner atışını 15. dakikada kullanan temsilcimiz, topu rakip kale önüne taşımakta ciddi bir sıkıntı yaşıyor.
Evet, Umut Bulut, çok önemli bir pozisyonu kaçırdı, bir topu direkten döndü ama asıl sorun bu değil. Kayserispor´un en büyük sorunu topu ileriye taşıyamamak. Bu anlamda özellikle pas trafiğinin gerektiği kadar hızlı olması, gerekenden çok yan pas yapılması ve rakip eksilten oyuncu sayısındaki azlık bu durumun başlıca nedenleri olarak Malatya maçında karşımıza çıktı.
Malatyaspor, alan savunması konusunda yerleşik bir kadroya sahip olmasının avantajı ile önemli bir yol almış.?Bu tür takımları geçebilmek için daha hızlı pas yapmanız, dikine oynamınız gerekiyor. Aksi takdirde tüm umutlarınızı duran toplara ya da rakibin kişisel hatalarına bırakmanız kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle de Kayserispor´un bu konuda çalışmalarını hızlandırması Şart. Aksi takdirde tamam fazla gol yemezsiniz ama gol atmanız da çok zor olur.
Tribünlerin Asamoah Gyan tezahüratına daha fazla sırtını dönemeyen Ertuğrul Sağlam, forveti ikilerken, hemen ardından Kravets kozunu da oynadı. Ancak, sahadda üç forvet olmasına rağmen gerektiği şekilde beslenemeyince bu üç oyuncunun etkinliği hissedilmedi.
Malatyaspor maçında dikkat çekilecek en önemli konu sanırım bu sezon başın da takıma kazandırılan Bilal Başa cıkoğlu... Zira, olumlu futbolu ile gelecek adına önemli işlere imza atabileceği ne dair sinyaller verdi. Ama fizik ve kon-disyon açısından biraz daha Süper Lig ayarında pişmesi gerekli gibi görünüyor.