Erhan KAN


GOL SEVİNCİNİN YAŞANIŞ ŞEKLİ...

Kayserispor, Spor Toto Süper Lig´in en zor deplasmanlarından biri olan Trabzon´da kazanarak önemli bir galibiyete imza attı.


 

   Kayserispor, Spor Toto Süper Lig´in en zor deplasmanlarından biri olan Trabzon´da kazanarak önemli bir galibiyete imza attı. Bu galibiyet ile ligdeki yerini bir anlamda sağlama alan temsilcimiz, lig tarihinde Karadeniz temsilcisini ilk kez yenerek kendi tarihine yeni bir detay ekledi. İki takımın taraftarlarının maç öncesi, maç boyunca ve sonrasında sergilediği tutumlar ise tüm ülkeye örnek olacak cinstendi. Taraftarlar dostluğun nasıl olacağını gösterirken, iki takım oyuncuları ise sahada tam anlamıyla kıran kırana mücadele etti.

   Maç için aslında yazacak ve yorumlayacak bir hayli detay var. Özellikle bir hafta aradan sonra Deniz Türüç ile Güray Vural´ın takıma dönmesi, Varela´nın kızağa çekilmesi, Erkan Kaş ve Hakan Aslantaş´ın kritik hataları, Levent Gülen´in neredeyse sıfır hata ile oynaması...

   Ama bunlardan önce Deniz Türüç´ün attığı gol sonrası takımın yaşadığı sevinç var ki bana sorarsınız bunların tamamını geride bıraktı. Zira, Kayserispor´un attığı goller sonrasında oyuncuların Sergen Yalçın´a giderek sevinçlerini paylaştığına pek tanıklık etmedik. Ancak, Trabzon maçında Deniz Türüç attığı gol sonrasında takım arkadaşları ile birlikte kulübeye koştu. Sevincini Mesut Bakkal´a sevinerek gösterdi ki bu durum akıllarda ki bazı soru işaretlerinin giderilmesini de sağladı açıkçası.

   Son haftalarda formsuzluğu nedeniyle eleştirilen Deniz Türüç´ün Trabzon deplasmanında attığı golün yanı sıra eski günlerine döner görüntüsü vererek sahanın her yerinde mücadele etmesi, attığı gol sonrasında da Mesut Bakkal´a koşarak sevinmesi sanırım bir anlamda formsuzluğunun geride kaldığını gösterdi herkese. Sadece formsuzluğunun geride kaldığını değil, nedenlerini de bir güzel özetledi bana sorarsanız.

   Ne diyelim, zamanında gelen bir teknik adam değişikliğinin nelere kadirn olduğunu küçük bir örnektir bu durum...