Erhan KAN


GOL BÖLGESİNDEKİ BAŞARISIZLIK!

Son haftalarda Kayserispor´un iç saha karnesi endişe edilecek düzeyde kötü. En son ligin 9. haftasında Atiker Konyaspor´u yenen temsilcimiz ardından oynadığı 6 iç saha maçında tek bir galibiyet bile alamadı.


Son haftalarda Kayserispor´un iç saha karnesi endişe edilecek düzeyde kötü. En son ligin 9. haftasında Atiker Konyaspor´u yenen temsilcimiz ardından oynadığı 6 iç saha maçında tek bir galibiyet bile alamadı. Buna karşılık dış sahada daha başarılı bir görüntü çizen temsilcimizin bu durumu gerçekten kaygı verici. Dışarıda iyi olmanın yanında iç sahada taraftarına beklediği sonuçları veremeyen oyuncuların bu durumu iyi incelenmeli. Deplasmanlarda bugüne kadar 18 puan toplarken iç sahada hanesine 17 puan yazdırabilen Kayserispor bu konuda ligde tek.

********************
Taraftar sayısının her geçen hafta arttığı yönündeki açıklamalar bakarsınız bu durum oldukça büyük bir tezat oluşturuyor. Bunun başlıca sebeplerinden biri rakiplerin puan cetvelindeki konuma göre motive olmaları. Kayserispor´un ligdeki konumunu göz önüne alarak Kadir Has Stadı´na gelen takımlar daha kapalı biro yunu tercih ediyor. Bu durum temsilcimizin gol sayılarından da belli. Bakınız son altı lig maçında Kayserispor´un bir maçta 2 gol birden attığı yok. Bu da ayrı bir sıkıntı konusu. Ama iş deplasmana gelince Kayserispor daha rahat. Zira evsahibi takımların kendi sahalarında daha açık oyun oynadıkları aşikar.

********************
Tüm bu verilerin ışığında karşımıza şöyle bir sonuç çıkıyor. Kayserispor, kapalı savunmaları açamazken, açık futbol oynayan takımlara karşı uzun top ve kontra ataklarla gol bulabiliyor. Yani temsilcimizin hücum organizasyonlarında ciddi bir zaafı var. Organizesyon konusunda zayıf olan takım iş uzun topa gelince başarılı.?Bu durumda iç ve dış saha performanslarına direkt etki ediyor. Bunun için temsilcimizin, daha fazla varyasyon üretmesi, daha dengeli hücum ve daha fazla sistem ile gol bölgelerinde etkili olmaya çalışmasında ciddi daracada ihtiyaç var.