Necmettin ÇUHADAROĞLU


GİT


 

İhanetimi yazalım, ticareti mi?

Bilemiyorum.

Ama siyasetçilerin kendilerine bir çeki düzen vermesi gerekir. Sayın Partili Cumhurbaşkanının söylediklerinden bu anlam çıkıyor.´´ Bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkum ediyor, bu güne kadar bu davaya bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim açıklaması kendisine karşı mücadele etmeyi düşünenlere bence en iyi cevap niteliğinde idi.

Bu bir ayrışma eşiğine gelmiş olanlara bence söylenecek en son söz bu.

Kim bizimle geldi ve bizimle beraber yürüdü ise buyursun yoksa iflahı mümkün yollara gidiyorsunuz dedi.

Siyasetçilere gözdağı verdi.

Daha önceki açıklamalarında ?´benim valilerim oturmayacak. Gidip kömür kamyonlarının başında vatandaşa, garip gurabaya kömürü bizzat dağıtacak denildiğinde hiçbir valiyi kömür dağıtırken görmedik. O zaman başbakandı.

Şimdi Cumhurbaşkanı hem de Partili.

Siyasetçilere, vekillerine, belediye başkanlarına gidin vatandaşı kucaklayın, kucaklayıcı olun. Çat kapı ziyaret ve siyaset yapın. Milletin içine girin, ayrıştırmayın, kaynaştırın dedi. Fakir fukaranın dostu olun. Gençlere ve kadınlara ilgi gösterin. Halkın gönlüne girin, kibiri  bırakın çalışın, çalışın, çalışın dedi.

İşte Ak Partinin yeni döneminin ilk perde arkası bu.

Sözde değil özde çalışan, halktan olanlarla yola devam dedi.  Bizimle beraber yürümeyenler kapı dışarı dedi.

Daha ne desin.

Değişim ve özgürlüklerin partisi bu parti dedi.

İşte şimdi değişim zamanı.

Mantalitenizde değişecek, yapınınzda değişecek, azminizde değişecek. Tek felsefe çalışmak.

Tek noktanız insan.

İnsan odaklı, halkını seven, ayırt etmeyen, birleştirenlerle yola devam edeceğiz dedi.

Her gün yerellerde değişik açıklamalar var. Özellikle de belediyeler konusunda spekülasyonlar yapılıyor. Herkes reisin açıklamasından mutlaka ders ve dersler almalı. Yiğidi de öldürüp hakkını da vermeli. Kayseri ölçeğinde ne olur? Sorusu sorulmaya yeniden gündem ve algı oluşturulmaya başlandı bile.

Kayseri her zaman olduğu gibi başarısını ve rüştünü ispatladı. Üç beş dedi ki demiş ki ile hükümetler ve devletler yönetilmez.  Bu memlekette algı operasyonları hep yapılmıştır yapılmaya da devam edecektir. Kendini gazeteci sanan boşta gezenlerin boş kalfaları kendilerince liste yapanlar üç beş cahilin lafı ile bir bardakta fırtına kopartanlar hep olmuştur. Devleti yönetmek ciddi bir iştir. Siyaset konusunda fikir sahibi olan ortaokul mezunları, zar zor dışarda da olsa liseyi bitirenler, sahte işler peşinde koşanlar, kendilerinin atadığı öğretim görevlilerine lisansını onaylatanlar hepsi bu memleketin içinde var. Onların üç beş deli saçmasında ibaret olan bu tür yaygaralar hep olmuştur ve olacaktır. Çünkü ipini kopartan bu memlekette gazeteci, spor adamı, siyasetçi, program yapımcısı, köşe yazarı.

Kimse kendi mesleğini yapmıyor ki.

Bunların alayına yürü GİT diyesim var.

Kalın Sağlıcakla.