Necmettin ÇUHADAROĞLU


GİT..!

Git kardeşim istediğin yere git. Kime gidersen git.


Doğru bir tane olur. Gidebildiğin başvurabildiğin yere kadar yolun var. Başkanlar git, valiliğe git, bakanlara git, meclise git, genel merkeze git nereye gidersen git senin çapsızlığını kapatamazsın.
Bu birincisi.
İkinci sırada yaklaşık bir hafta rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu´nun helikopterinin düştüğünde gittiğim o belki de en soğuk ve ayazını yediğimiz döngel köyü hiç aklımdan çıkmıyor. Malum olayla ilgili Kayseri de dönemin İstihbarat Müdürü Ali Orhan Dinç in tekrardan Bylock kullanması sebebi ile gözaltına alınması belki de suikastın tamamını aydınlatacak bilgilere ulaşılması ile son bulacak.
Bunların hepsi Kayseri de yaşandı. O dönemde herkes birbirlerini oturmalara davet eder Hoca denen zalime biat etmeye giderdi. Onları biz unutmadık ve unutturmayacağız. Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin ne oturmalarına gittik nede biat ettik. Efendiler önce geçmişinizi bir temizleyin de ondan sonra gelin olur mu?
Bu yapının içinde olmadık taklalar atan sizler değil miydiniz. Siz ancak kendinizi kandırırsınız bizi değil. Şimdi bir numaraları Ak Partili olmanızla AK lanmış mı sayıyorsunuz kendinizi. Yapmayın bunları, geçin gidin. Kimin ne yaptığını herkes çok iyi biliyor.
Bir yarışma yapılsa en çok yalan söyleyenlerin olduğu yarışma her halde siz birinci olurdunuz. Yalanda bir numara. Şiir gibi yalan söylüyorsunuz. Hani abileriniz vardı ya, şuan pensilvanyaya kaçan, ondan az mı medet umdunuz. Az mı oturmalarına girebilmek için taklalar attınız. Doğru oradan yemleniyordunuz. Onların kılıcını salladınız.
Abiler gitti, dostluk bitti değil mi?
Evet dediğinizi duyar gibiyim.
Allah sizin düştüğünüz duruma da kimseyi düşürmesin. Bir oralı, bir buralı oluyorsunuz. Kolay değil renk değiştirmek. Kolay mı her adamın yapacağı bir şey değil. Deli emin misali, isterseniz deli emin replikleri yazın ve bir bakın. Ne diyor deli emin; benim kuşumsanız, ne kadar takla o kadar yem diyor.
Yemleneceğiniz yerler bitince saldırıyor, yeni yemlikler arıyorsunuz. Zor zenaat sizin işiniz hem de çoooook zor.
Herkes yapamaz.
Tüm yukarda söylediklerimi yap sonra iyi Müslüman moduna gir.
Yok, öyle yağma.
Bir tarafta abdest bir tarafta tüfek atmak, bir tarafta 15 Temmuz bir tarafta hizmet. Kendine göre bir dünya oluşturmaya kalkma git önce temizlen de gel. Sizi gidi doğrucu bekirler siziiii. Utanma, arlanma hak getire. Gidin ve meşgul etmeyin bizi. Hani beğenmediğiniz İl yönetimi var ya, sizi teşbih niyetine bile çekmez. 15 Temmuzu biz yaşadık. Meydanlara çıkan otuz kadar insan ölüme gittiğini bile bile gitti meydanlara kimse yoktu yanlarında. Arkalarına bakmadan gittiler. Hiçbir kaygı ve endişeleri yoktu.
Siz mi ne yaptınız?
Hadi onu da başka zamana bırakalım.
Kalın Sağlıcakla.