Mehmet KETENCİOĞLU


GERÇEKÇİ OLALIM. 2.YARI ÇOK DAHA ZOR GEÇECEK...

Süper ligin ilk yarısını oynadığımız 19. Hafta maçı olan Demir grup Sivasspor galibiyeti ile tamamladık.


    Süper ligin ilk yarısını oynadığımız 19. Hafta maçı olan Demir grup Sivasspor galibiyeti ile tamamladık. Çoğu sporseverin "Sivasspor’dan alınacak 1 puan bile başarı olur" diye yorumladığı İlk yarının son maçında taraftar yeni yıl hediyesini 8 dakika ara ile gelen 3 gol ile aldı. Yorumcular bile ilk 45 dakikadaki Kayserispor için "Kayserispor ilk yarının en güzel maçını oynadı" yorumunu yaptı. Son iki haftaya son sıralarda giren Yukatel Kayserispor’un moral olarak imdadına birazda alttaki rakipleri yardım etti desek yalan ve yanlış olmaz. Zira 18 ve 19.haftalarda Giresun hiç puan alamadı, Altayalamadı. Rizespor ,Göztepe ve Kasımpaşa Kulübü 2 haftada 1 puan alabildi. Yukatel Kayserispor kulübünün bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini futbolcularına iyi ezberleten Hikmet Karaman Sivasspor maçı öncesinde yayıncı kuruluşa "Kesinlikle 3 puan için sahaya çıkacağız. Başka türlü bir sonuç kabul etmiyorum" diye son dereceinançlı ve kararlı bir mesaj vermişti. Bu kararlı duruşunu futbolculara iyi yansıtmış ki Hikmet hoca 45 dakikada 3 gol ile Sivasspor’u neye uğradığını şaşırtır hale getirdi. Maçın ikinci yarısında sakatlık olmasın diye motor rolantiye alındı ve 90 dakika 3 puan ile bitti. Şimdi maç sonundaki Hikmet Karaman'a kulak verelim ve gerçeklerle yüzleşelim. Sivasspor maçında surekli oynayan 2 stoperimiz yoktu, önemli oyuncularımızda sezonu kapattı. Buna rağmen forma giyen bütün futbolcularımız elinden gelenin en iyisini yaptı.

Bu galibiyette taraftarın desteği de tam oldu. Demek ki birbirimize kırılmadan yolumuza devam edersek bizde inişi ve çıkışı olan bu yolda başarılıolabiliriz. Taraftar bizden yukarılara oynayan bir takım istiyor. Ben sezonun 2. Haftasında Altay maçından sonra geldim. Thiam’ı ve 2 oyuncu daha alalım dedim. Sadece Thiam’ı aldık takıma verdiği katkı ortada. Şimdi 2.yarıya hedefimiz ne, ne olabilir, ne yapabiliriz diyekonuşarak gerçekçi girmek zorundayız. 2 stoperden 1 tanesi çoğu maçta oynamadı. Transfer edilen bir futbolcu daha antremana çıkmadan ameliyat oldu. Mensah’ın sezonu kapatması, Gavranovic’in uzun süre sakatlığı gibi önemli eksiklerle çoğu zaman kazandık dediğimiz maçlara nefesimiz yetmedi. Herşeye rağmen ben ve ekibim futbolcularımız ile hiç umudumuzu kaybetmedik. Çok ağır eleştiriler yerini yapıcı eleştiriye bırakınca bizimde kendimize güvenimiz arttı. Şimdi önümüzde çok sıkışık bir trafik var. Futbolcular çok yoruldu izin istiyor. Yabancı yurt dışına gidecek 4 günde nasıl dönecek. Türk futbolculardan da izin isteyen çoğunlukta.Nasıl izin vereceğiz düşünüp karar vereceğiz 2 gün sonra kupa maçımız var. 9 ocak'ta Altay ile lig maçımız var.

Ben bu maçlardan önce transferin başlamasının çok faydalı olacağını düşünüyorum.lig başlıyor transfer ondan sonra başlıyor. Bu karar bence düzeltilmeli.2. Yarıya yapabileceğimiz yeni nokta transferler ile girmek isterim.4 ya da 5 nokta transfer yapmalıyızki çok daha zor geçecek 2. Yarıda başarılı olabilelim." dedi deneyimli teknik direktör.Ben 4 nokta transfer ismin Berna başkana 3 hafta önce verildiğinibiliyorum ama isimleri öğrenemedim. Haklı olarak isimler saklı tutuluyor. Berna Gözbaşı kısmen verilen desteğe rağmen transferleriyapmak için 3 haftadır çalışmalarına devam ediyor. Gayet samimi,gayet dürüst bir şekilde ve mütevazi bir söylemle takımının transferler için desteğe ihtiyacı olduğunu hatırlatıyor memleketidarecilerine ve iş adamlarına. Bakalım ne kadar destek olunacak "Berna başkan yalnız değilsin" mesajı verilecek. İşte böyle sıkışık maç trafiğinde, maddi sıkıntılar içinde 2. yarıya sadece 12 gün var. Adım hıdır elimden gelen bu mudur diyeceğiz ya da topyekün Kayserispor’a sahipmi çıkacağız. Ya da ... ya da...İlk yarının ilk 15 maçında olduğu gibi koro halinde "Başkan istifa, Hikmet Karaman istifa tezahüratına gerçekleri görmeden devam mı edeceğiz. Bana göre şehre yakışanı yapacağız. El birliği ile hep birliktegüzel  günler göreceğiz inşaallah...