Kulis MAHALLESİ


GENİŞ İTİBAR, BOL HAVA!

Havalar biraz bozuk düzen. Yağmur, serinlik filan mübarek Ramazan´da iyi gidiyor. Bir de üstüne seçim yarenliklerini ilave edersek, oh değmeyin keyfimize; vakit ne kadar çabuk geçiyor sormayın.


 

  Havalar biraz bozuk düzen. Yağmur, serinlik filan mübarek Ramazan´da iyi gidiyor. Bir de üstüne seçim yarenliklerini ilave edersek, oh değmeyin keyfimize; vakit ne kadar çabuk geçiyor sormayın.

  Hava deyince, havadan sudan başlayan muhabbet, bizim mahallede geldi dayandı ?Ramazan Sokağı´na. Bizim mahallenin lafazanı aldı mı sazı eline:

  -Arkadaş, geçen akşam şehrimizin orta yerine kurulan sokağa çoluk-çombalak, torun-tombalak, yani anlayacağınız maaile gittik. Hay gitmez olaydık. Kalabalık hayli. İnsanlar nefes almaya çıkmışlar. O da ne, siyasi erkin 4 çeker, çok çakarlı otomobilleri, korumaları, falını, filanı yürüyüş güzergâhlarına park etmiş. Zaten yürümekte zorlanıyoruz, ?al sana bir kaya´ durumları. Bu ne makam, mevki sevgisidir, insanların gözünün içine içine bu durumları sokuyorsunuz? Bırakın insanlar rahatça yürüsün, bu ne şatafat azizim! O yürüyüş yollarında, o kalaklı-kulaklı makam otomobillerinin işine ne? Bi zahmet 100-200 metre yürüyün şu iftar sonrası saatlerde!

  Bu şikâyete, bu eleştiriye, hiç birimiz itiraz etmedik. Hatta onayladık. Yani aziz günler yüzü suyu hürmetine, ?Geniş itibar, bol hava işlerini bırakın artık? noktası, hepimizin ortak paydası oldu.

  Önümüz seçim ve insanlar bu abartıdan acayip irite oluyor demedi demeyin.

  SENSİZ SAADET NEYMİŞ?

  24 Haziran seçimlerine giderken, eşrafın merakına mucip olan CHP´den Kayseri´de 2. Sıra milletvekili adayı olan Ahmet Yıldız idi. Bu ismin Milli Görüş kontenjanından atandığı ifade edildi ya. Bizim ekâbirler, getirdiler bu konuyu masanın üzerine koydular, sağından, solundan tuttular, didiklediler ve başladılar ahkâm kesmeye.

  Baktık ki, herkesin bir fikri varmış bu konuda:

  -Yahu arkadaş, Saadet Partisi´nin Kayseri´de listesi tam ve 10 milletvekili adayı var mı? Hem de iddialı bir ekip bu isimler. O zaman CHP´nin ikinci sırasında bu adayın işi ne? Şimdi partinin tabanı, nereye oy verecek, yani hangi partiye?

  Tam bu cümle bitmişti ve tartışma alevlenecekti ki, bizim mahallenin en çok bileni vizyona girdi ve ?Bir dakika, bu konuya vakıfım ben? dedi ve başlattı anlatmaya:

 -CHP 2. Sıra milletvekili adayı doğrudur Milli Görüş kökenli. Ancak, SP´nin adayı değil. Bu iki partinin genel başkanları arasında yapılan görüşmelerde, Kayseri gibi 14-15 ilde muhafazakar adayların ekstra vekillerin Meclis´e gitmesini sağlayacağı araştırması üzerine yapılmış bir hamle. Baktım bakıştırdım, sordum soruşturdum SP Kayseri Teşkilatı bile tanımıyor bu 2. Sıra adayını. Yani SP´nin tabanı, kendi partisine, kendi adayına oy verecek Kayseri´de. Sizin sandığınız gibi bir durum yok, haberiniz ola.

  PERFORMANS MESELESİ

  Bu kadar muhabbetin üzerine, bari partilerin seçim öncesi çalışma performansına bir bakalım dedik Kayseri´de.

  AK PARTİ: Son günlerde biraz daha kıpırdamış görünüyorlar. Amma velakin, kısmen bir metal yorgunluğu hala var gibi.

  MHP: Birinci sıra adayı İsmail Özdemir´in sürüklediği bir liste. Teşkilat da, heyecanlı, tempoları da hiç fena değil.

  CHP: CHP´nin bir Kayseri klasiği daha. Çalışma metodikleri biraz karışık. Ön sıralarda kim varsa, onlar çalışsın mantığı hâkim. Yeterli seviyede değiller gibi.

  İYİ PARTİ: İyi başlamışlardı. Ancak listenin açıklanmasının ardından 3. Sırada kendine yer bulan Hüseyin Tekin biraz ağırdan alınca, bu yönetim kurullarına da mı sirayet etti ne?

  SP: Baraj sorunu olmayınca, iştahları da arttı, çalışma tempoları da. Bu çalışma karşılığını bulur mu, işte soru bu.

  Bugünlük bu kadar, devamı yarın olsun.