Erhan KAN


GALİBİYETİ BIRAK FUTBOLA BAK!


 

Fenerbahçe karşılaşmasında alınan 4-1´lik galibiyet, son derece önemli. Bir kere bu galibiyet tarihe şimdiden geçti. Özellikle 2008 yılında alınan galibiyetin ardından yeniden aynı skorun ortaya çıkması tarihin tozlu sayfalarının yeniden açılmasını sağladı. Ama en önemlisi Kayserispor bu galibiyet ile tüm rakiplerine, ´´Ben kolay pes etmeyeceğim´´ mesajını verdi. Farklı galibiyetten çok bu mesaj ligin ilerleyen haftaları açısından çok daha önemli.

********************
Kadir Has Stadı´nda yaklaşık 10 Bin kişinin izlediği maçta ortaya çıkan skordan çok oynanan futbol dikkat çekti bizim açımızdan. Takım olmuş, kompakt bir oyun anlayışını benimsemiş, ne yaptığını bilen, topu her zaman ayağa oynayarak kendinde kalmasını sağlayan bir takım çıkmış ortaya. Hem yeni transferlerin isabeti hem de bu takımın başına gelen teknik adamın bu kadro için yeterli olduğu ortaya çıktı.

********************
Özellikle Varela ve Güray Vural´a parantez açmak gerek. İki kanatta ortaya konulan futbol buram buram kalite koktu. İki yıldızın hem hücumda hem de savunmada yaptığı işler galibiyetin mimarı oldu. Bunun yanı sıra stoperde izlediğimiz Levent yaptığı gelişim ile dikkat çekti. Hakan Aslantaş ve Erkan Kaş, tam istenileni veremese de ilk yarıdaki görüntüye göre çok ilerdeler elbette. Rotman, Laval,?Deniz Türüçüçlüsü ise üst düzeyde görüntüleri ile ilerisi için iyi sinyaller veriyor. Umut Bulut ve Welliton bu ligin en iyileri olduklarını göstermeye başladılar bile. Tüm bunlar süreklilik kazandığı ve istikrar sağlandığı takdirde,?Kayserispor için sıkıntılı günler yakında bitecek demektir...