Erhan KAN


FUTBOL İKİNCİ PLANA DÜŞMÜŞKEN

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in ''Maçlar seyircisiz olarak oynanmaya devam edecek'' açıklamasının ardından herkesin aklında soru işaretleri belirdi.


TFF Başkanı Nihat Özdemir'in ''Maçlar seyircisiz olarak oynanmaya devam edecek'' açıklamasının ardından herkesin aklında soru işaretleri belirdi. Şu anda Avrupa'da devam eden tek lig olarak Türkiye kaldı. Son olarak Ukrayna'da liglerini erteleme kararı aldı. Şimdi o kadar büyük önlemler alan Avrupa ülkeleri, liglerini ertelerken Türkiye'nin ısrarla maç oynatma sevdası salgının daha geniş kitlelere yayılmasına neden olduğunda hesabını kimler verecek acaba? Herkesin aklında bu salgın ve korunma yöntemleri varken, kimlerin bu maçları izleyerek zevk alacağı ise daha farklı bir konu.

***************

     Hes Kablo Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı yaptığı açıklama ile liglerin ertelenmesinin sağlık açısından fayda sağlayacağını dile getirdi. Aslına bakarsanız genel kanı bu yönde ama federasyon yetkilileri ısrarla maç oynatma peşinde. Bırakın kardeşim insanlar, bu olağanüstü günler yaşanırken daha farklı konulara ağırlık versin. Üstte de yazdığım gibi şu günlerde kimse sohbetlerinde, ''Bu hafta kim kazanacak?, şu takımda şu eksik var! Kim şampiyon olacak?'' gibi sorular sormuyor. Çünkü çok daha önemli gündem maddeleri var.

  ***************

    Özellikle üst liglerde yabancı sayılarını düşündüğümüzde ki bunların menajerleri, aileleri, yakınları, tanıdıkları, ziyaretçileri ile o şehirlerde ciddi bir oranda yabancı misafir anlamına geliyor. Özellikle yeni yurt dışı girişi yapan isimlerin çokluğu konuşulan bir konu. Tüm bunları üst üste koyduğunuzda ligin ertelenmesi, herkesin kendi sağlığı için önlem alma fırsatının verilmesi gerekiyor. Sadece futbolcu olarak bakmamak lazım. Kulüp çalışanları, sağlık ekipleri, malzemeciler, antrenörler, yöneticiler tamamen bu riske karşı önlem alma konusunda gecikmeden ligeleri erteleyip, sağlığı ön plana koymamız gerekiyor.