Metin SÖNMEZ


FAİR-PLAY CİNAYETİ!

Kayserispor, Fenerbahçe´ye futbol dersi verdi resmen dün gece. Futbol dersini bir yere not edelim, devam ederiz. Bir de fair-play adına cinayet vardı üzerinde uzun uzun durmaya değer.


 

 

                                                                                                                                    

   Kayserispor, Fenerbahçe´ye futbol dersi verdi resmen dün gece. Futbol dersini bir yere not edelim, devam ederiz. Bir de fair-play adına cinayet vardı üzerinde uzun uzun durmaya değer.

  İlk yarının sonlarına gelirken, Fenerbahçe´nin stoperi Roman Neustader´in al da at servisini gole tahvil eden Umut Bulut´un sayısıyla Şükrü Saraçoğlu Stadı buz kesti. Tam devre arasına gitmeye hazırlanırken, Ozan Tufan Deniz Türüç´ün ayağına bastı. Deniz yerde kıvranırken, o Ozan Tufan topu aldı, gitti Valbuena ile 2´ye 1 yaptı ve skora denge getirdi.

  Şimdi tam bu noktada söylememiz gerekenleri söyleme zamanıdır;

  Bir? futbolcu yerde kıvranırken, topu dışarı atmadan hücumu devam ettiren Fenerbahçeli futbolcular ayıp kere ayıp etmiştir.

  İki? Hakem Umut Meler de sporcu sağlığını hiçe sayarak oyunu devam ettirerek, kara geceye kara gömlekli olarak damga vurmuştur vesselam.

 Fenerbahçe´nin hiçte hak etmediği golle devre arasına beraberlikle gidilmesiyle birlikte geri dönüş bambaşka oldu. Belli ki Kayserisporlu futbolcular o meşum golün etkisinde kalmıştı. Fenerbahçe art arda iki gol birden ürettiğinde, ?Eyvah, eyvah? durumları ortaya çıksa da, sarı-kırmızılı takım muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Hem de ne geri dönüş!

  Ev sahibi 3-1´in üzerine yatmayı planladığı anlarda Kayserispor, futbolun doğrularının tamamını yerine getirdi. Üst üste pozisyonlar üretti ve son dakikada olsa, santrası da yapılmasa bulduğu golle sonuç 3-3´e geldi ve sarı-kırmızılılar istediğini almasını bildi.

  Aslına bakarsanız, geçen sezonun bir tekrarı yaşandı Saraçoğlu´nda. Herkesin hatırlanacağı gibi, geçen sezonda Kayserispor son saniyelere 3-2 önde girmiş ve sonuç 3-3´e gelmişti. Yani tarih tekerrür etti.

  İşin özü şu: Kayserispor önemli bir ivme yakaladı. Bu futbol anlayışı devam ettiği müddetçe daha çok kazanılacak puan var.

 

 

  

Mehmet Ketencioğlu
31.10.2017 17:36:07
Kayserispor 3-5-2 oynayıp harakiri yapmadığı ve hoca Romen inadında gitmediği sürece bu takım ligi ilk beşte kapatır.