Metin SÖNMEZ


ETKİSİZ ELEMANLAR!

Kayserispor Bursa´da kötü başladı, kötü bitirdi.


 

 

                                                                                                                                    

  Kayserispor Bursa´da kötü başladı, kötü bitirdi.

  Geçen hafta alınan Kasımpaşa galibiyetinin anlam kazanması ve Avrupa şansının çıtasının yükselmesi adına büyük kıymet arzeden karşılaşmaya Erciyes gibi soğuk, Lig´i bitirmiş gibi isteksiz başladı sarı-kırmızılı takım.

  İlk 5-10 dakikanın ardından sazı eline alan Timsahlar, 9 haftadır kazanamamanın tedirginliği Bursa´da buram buram tüterken, ürkek, korkak, ?Önce savunalım, sonra bir kontra sıkıştırırsak gölü buluruz? anlayışının faturası ağır oldu Kayserispor adına. Oysa, haftalardır sıkıntı yaşayan, kazanamamayı alışkanlık haline getiren ev sahibine karşı daha dirençli, daha yüksek enerji ile oynaması gereken Kayserispor´u ne yazık ki göremedik. İlk 45 dakika içinde bir tek kaptan Umut Bulut´un defansın arkasına sarktığı pozisyonu bir kenara bırakırsak, öyle ahım-şahım hiç bir şey göremedik. Bunun karşılığında ise kalede ciddi tehditlerle karşılaştı sarı-kırmızılı takım ama Lung rakibe geçit vermedi.

  Bursaspor adına ilk yarıda geliyorum diyen gol sinyalleri vardı. Nitekim, dakikalar ilerledikçe baskı arttı. Bu baskıya karşılık Kayserispor´dan tek satır karşılık gelmedi. Hal ve minval böyle bir noktaya taşınınca, Bursaspor´un starı Batalla, öldürücü bir asist yaptı, bunun karşılığında da Stancu, Kayserispor adına belki de günün en başarılı ismi Lung´u mağlup ederek, takımına üç puan getiren sayıyı kaydetti.

  Bu gol bile  kendine getiremedi Kayserispor´u. Doğal olarak etkisiz elemanlar topluluğundan öte bir görüntü de çıkmadı tabii olarak. Gol sonrası bile kıpırdamakta zorlanan, oyuncu değişikliklerinin bile fayda etmediği Kayserispor´un sezonun verimsiz 90 dakikasından boynu bükük ayrılması bir kenara, oynan futbol gerçek manada sevenlerini üzdü.

  Neyse ki, haftaya Karabük ile bir telafi mümkün. Elbette maçın ardından Marius Sumidica´nın futbolcularına kızgınlığını bir kenara not edersek, kadroda ciddi bir rotasyon olacağı da kesin.

  Galiba, bu karşılaşmayı en kısa sürede unutmak en iyisi?

  İleriye bakalım?