Erhan KAN


ESKİ BAŞKANLAR SİZE NE YAPTI?

Her fırsatta vefadan bahseden, camia olma naraları atan yönetim bu sezonun en önemli organizasyonuna bu kulübün tarihine önemli katkılar sağlayan bazı eski kulüp başkanlarını çağırmadığı, davet etmediği ortaya çıktı.


Kayserispor oldukça renkli görüntülere sahne olan bir tören ile yeni sezonu açtı. Her ne kadar katılım beklenenin altında kalsada konserler, ses ve ışık gösterileri ile çeşitli şovlar yapılan Kadir Has Stadı taraftara bu sezon ilkkez bir Kayserispor organizasyonuna evsahipliği yaptı. Buraya kadar her şey normal. Sezon açılışı güzel ama bu işin ne kadar ciddi yapıldığı konusunda ciddi soru işaretleri var. Her fırsatta vefadan bahseden, camia olma naraları atan yönetim bu sezonun en önemli organizasyonuna bu kulübün tarihine önemli katkılar sağlayan bazı eski kulüp başkanlarını çağırmadığı, davet etmediği ortaya çıktı. Nerede kaldı sizin vefanız? Nerede kaldı sizin camayı birleştirme, bütünleştirme planlarınız.

********************
Benim bizzat teyit ettiğim Mete Eke, Recep Mamur, Yücel Şahin ve Ahmet Yıldız gibi bu kulübün en zor zamanlarında başkanlık koltuğunda oturan isimler açılışa çağrılmamış. Zor mudur yani bir telefon? Vefa İstanbul´da bir semt ismi olarak kalmış Kayserispor´da maalesef. Geçmişine sahip çıkmayanın nasıl bir geleceği olur ki? Geçmiş dönemlere saygı zor bir olay değildir aslında. Bir-iki ararsınız, hal hatır sorarsanız. Yaptığınız organizasyonlarda bir loca açarsınız, ´´Buyurun gelin. İşte emek verdiğiniz, sizlerin sayesinde buralara gelen kulübün son hali´´ dersiniz bu onları yeterince mutlu eder zaten. Bu kulübe, bu şehire emek verenleri onore ederseniz, ilekiri yıllarda sizlerde onore olursunuz. Aksi halde, o koltuk kimsenin babasının malı değil. Evinize götürmeyeceksiniz ki! Sizde gün gelecek bırakacaksınız. İşte o zaman sizide kimse hatırlamaz. Niye? Çünkü siz kulübe bu anlayışı yerleştirmiş oluyorsunuz.

********************
Kayserispor´un sezon açılışı için belediye daire müdürlerine loca tahsis etmek kolay. Belki yakın gelecekte menfaat açısından da faydalı olabilir. Ama ya bu kulübün değerleri ne olacak? En zor dönemlerinde bu kulübe başkanlık yapmış, camiaya önderlik etmiş isimler için bir loca tahsis etmek çok mu zor? Sorular birbirini takip eder ama sormak bir şey değiştirmiyor ki. Mesele icraat olunca bizler yazıyoruz, bizler okuyoruz. Ha okuyan okuyor ama, bu sitemlerimizi bu eleştirilerimizi kendi doğruları ekseninde değerlendirip görmezden gelmeyi yeğliyorlar. Birkaç trol hesaptan ´´Sezon açılışımız böyle geçti, sezon açılışımıza Türkiye´den ilgi vardı´´ mesajları ile taraftarın gözünü boyarken, beklenti ve katılım arasındaki farkı dillendirme cesareti bile gösterilmiyor. Siz her fırsatta camiayı birleştiriyoruz, iyi işler yapıyoruz dersiniz ama gerçek işte böyle gün yüzüne çıkıverir. 200 Kişinin katıldığı açılışa 5 Bin kişi katıldı, 7 Bin kişinin katıldığı törene 15 Bin kişi katıldı şeklinde lanse etmek, kendinizi ve camianızı kandırmaktan başka bir işe yaramaz. Hele hele eski başkanlarınızı bu tür işlerde unutursanız, değil birleştirme ayrıştırmanın kralına imza atmış olursunuz.

********************
Belediye daire müdürleri kadar önem verilmeyen eski kulüp başkanlarının o açılışta herkesten önce çağrılıp taraftara alkışlattırmak sizi küçültmez büyültür. Zira, geçmişine sahip çıkana halk daha fazla sempati duyar. Ama maalesef, ´´Kimse benden başka ilgi görmesin.?Kimse benim önüme geçmesin´´ düşüncesi olduğu sürece bir adım ileri gitmemiz mümkün değil.

********************
Siz eski başkanları bu açılışa çağırın. Taraftara tanıtın, gösterin. Bu camianın büyüklüğünü ortaya koyun. Bırakın taraftar kimi daha çok alkışlarsa alkışlasın. Size olan sevgisi azalmaz. Geçmiş dönemleri töhmet altında bırakarak elde edilmeye çalışılan popülarite bir törende gider diye korkmayın bence. Siz doğru işleri yaptığınız sürece büyürsünüz. Büyüdük demekle değil. Allah´tan kulüp başkanları yerine loca tahsis edilen belediye daire müdürleri taraftara anons edilip sahaya çağrılmadı. Olmaz demeyin. Olur!