Mehmet KETENCİOĞLU


EŞEĞE TERSMİ BİNSEK ACABA!

Süper Lig de her maçtan 1 puan alsak bile bunun ligde kalmaya yetmeyeceğini bu senenin  ligde kalmak adına baraj puanınıngeçen sezondan en az 4 puan daha üstte olacağını söyleyebiliriz.


Süper Lig de her maçtan 1 puan alsak bile bunun ligde kalmaya yetmeyeceğini bu senenin  ligde kalmak adına baraj puanınıngeçen sezondan en az 4 puan daha üstte olacağını söyleyebiliriz. Halen 13 maç oynayan Hes Kablo Kayserispor'da alınan puan sayısı sadece 10. Bayram Bektaş hoca ile 7.haftada yollarını ayıran  Hes Kablo Kayserispor’da haklı olarak görevine son verilme nedeni 6 hafta sonunda 6 puan olmuştu. Şimdi at'tan indik eşeğe ters bindik.

Bir gün Nasrettin hoca eşeğine binerek arkasına takılan bir kısıminsanlarla birlikte camiden eve dönerken birdenbire durur hayvandan iner ve yüzü insanlara dönük olarak eşeğe ters biner. Bunu görenler yaptığı hareketin nedenini sorarlar. Hoca şöyle der. "Düşündüm taşındım eşeğime böyle binmeye” karar verdim. Çünkü saygısızlığı hiç sevmem. Siz önüme düşseniz, arkanızı bana dönmüş olacaksınız. Saygısızlık olur. Ben önde gitsem size arkamı çevirmiş olacağım ki buda doğru değildir. Böyle ters bindiğim zaman ise hem ben önünüzden giderim, sizde ardımdan gelmiş olursunuz; hem de karşı karşıya bulunuruz"

Şimdi Berna Başkan ve akıl daneleri saygısızlık olmasın diye eşeğe ters bindiler ama eşek adımlarını bir ileri bir geri atıyor, güya  gidiyor gibi görünüyor ama hiç aslı yok garibim köylüde başında eşeğin yürümesini bekliyor. Ölme eşeğim ölme de yaz gelsin sana arpa verek, hadi yürü artık diye! Daha da ileri bir söz edek. " Ali hocaya okuttuk , eskisinden kötü ettik..." Samet hocanın Kayserispor’da 1 puan için oynayacağını göreve geldiği ilk gün yazmış " 1 puanlara alışın 3 puanı unutun demiştik. Hoca göreve 9. Hafta deplasmanda Galatasaray ile başladı sonuç beraberlik ama deplasmanda C’dan 1 puan başarı. Arkasından Karagümrük, Göztepe ve Trabzon beraberlikleri. 13 ve 14. Haftada Antalya ve Konya yenilgileri. Henüz 3 puan yok. Biz böyle yazınca bazı ta tavacı kardeşlerimiz " ne yapacak Samet Aybaba’mı sahada oynayacak. Kadro bu" diye savunmaya geçmişlerdi.

O arkadaşlara iyi bir örnek ve cevap. 11 maçta 1 galibiyet,3 beraberlik 7 mağlubiyet alan  Prosinecki’yi gönderen Yukatel Denizlispor başarıya aç ama rüştünü ispatlamış genç teknik direktör Yalçın Koşukavak'ı  göreve getirdi. 2 maçta 6 puan aldı, takımı ve " ölmüş bu adam" denen Rodallega'yı ateşledi. Şimdi bende o çokbilmişlere söylüyorum. Denizli’de sahaya Yalçın hocamı çıkıp oynuyor. Golleri o mu atıyor. Siz laf olsun torba dolsun diye konuşan ta tavacılar ne düşünüyor kara kara acaba şimdi. Samet hoca göreve getiriliyor haberinden önce. 2 yazımda genç teknik direktörler ile başarıya aç hocalar ile yola devam edin, geçen sezon hafta sonu tatilinde Kayserispor’da kısa bir süre görev alıp daha sonra " kafayı bozmadan gideyim" diyerek kaçan Samet hocadan uzak durun" diye ısrarla yazmıştım.15 günde takım hiç bir bahane ile bırakılmaz demiştim. Demiştim ama Berna başkan hiç bir eleştiriyi duymamış, yanlış olduğunu bile bile birilerinin emrivakisi ile Samet Aybaba’yı göreve getirmişti. Eh gülü Berna başkan sevsin de dikenini niye taraftar yesin! Geçen haftaki yazımda Serdar Tatlı olduğu sürece Hes Kablo Kayserispor maçında hakemlerin iyi niyetle maç yönetemeyeceklerini detaylıca yazmıştım. Bu maçta da Ali Palabıyık' ı ben yorumlamayayım TRTspor yorumcusu Tümer Metin'in görüşlerine yer vereyim. Diyor ki Tümer Metin " Bana göre Lennon'un 2. sarıdan atılması maçın kırılma noktası oldu. Pozisyonda hakemlerin nasıl göremediğini merak ettiğim faul ve akabinde penaltı kararı olması gerekirdi"

CELLATBAŞI TATLI BİR ADAM !

Kayserispor topyekün hakemlerin yanlış kararlarını TFF ile paylaşmalı bu yanlı tutuma bir an önce son verin denmeli. Ama bunu öyle yapmalı ki bütün Türkiye’den destek almalı, yalnız kalmamalı. Mesela ceza alacağını bilse bile 28 Aralık'ta oynayacağı Gençlerbirliği maçına 2 dakika geç çıkmalı ve seremoniye geç katılmalı. Bunu bütün takımlara da tavsiye etmeli. Yoksa herkesin şikâyetçi olduğu hakemler Kayserispor’un ipini ilk yarıda çekecek 2. Yarıda formalite maçları oynayan bir Kayserispor olacak. Herkese tatlı bize hep acı olan başkanda muradına erecek.