Yalçın ARAL

Tarih: 24.04.2018 09:46

ERKEN SEÇİM GERÇEĞİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Evvelki yazılarımda, Türkiye´yi Eski Türkiye dönemine döndürmek isteyen Yurt Dışı Türkiye düşmanı şer odaklarının, Türkiye içindeki uzantıları ile gerek ekonomik gerekse siyasi saldırılarına devam edeceklerinin görülmekte olduğu ve bu saldırıların seçimlere kadar ağırlaşarak devam edeceği de göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek olduğunu belirtmiştim.

 

Şimdi, Türkiye´nin şu anda bulunduğu durumu bir değerlendirmeye alalım!

 

Türkiye´de uzun süre bilecek bir seçim döneminde; gerek ekonomik, siyasi gerekse de Türkiye düşmanlarının desteklediği terör örgütleri üzerinden Türkiye´mize yönelik saldırıların boyutlarının artacağı ve Yurt Dışı Türkiye düşmanlarının hedefinde Eski Türkiye özlemi içinde olan şer odakların ve bunlara hizmet eden ülkelerin olduğu artık her kesimin malumudur. Bu odakların hedefinin Türkiye´nin bekasının ve şu an Türkiye´nin bekası konusunda çok hassas olan, Yerli - Milli İttifak misyonunu üstlenen Sayın Cumhurbaşkanımız olduğu artık batı basınında bile saklanmadan aleni olarak belirtilmektedir. Türkiye düşmanı odakların ve bunlara hizmet eden ülkelerin ve içimizdeki uzantılarının da, Türkiye´nin bekası için yapmış olduğu gerek Fırat Kalkanı Operasyonu ve gerekse Zeytin Dalı Operasyonundan sonra, kağıt üzerinde müttefik olarak gözüken ülkelerin Türkiye´ye karşı gerek ekonomik gerekse de siyasi saldırılarını artırmakta oldukları bir gerçek olarak ortada olduğu da görülmektedir.

 

Bu verilere göre, seçim süreci ne kadar uzarsa Türkiye´nin başta ekonomik olarak Türkiye Düşmanı odaklar tarafından, bunlara hizmet eden Ülkelerin ve Türkiye içi uzantılarının da daha aktif bir şekilde devreye sokulacağı ve Türkiye´ye yönelik zarar verebilecek saldırıların bu uzun süreçte hız kazanacağı bir gerçek olarak karşımızda maalesef durmakta idi.

 

Türkiye´deki seçimler ne kadar erkene alınırsa Türkiye´ye yönelik başta ekonomik, ardından da siyasi ve terör üzerinden dizayn edilecek saldırılarında o kadar sınırlı kalabilme olasılığının bir gerçek olduğu görülmektedir. Bu gerçeğin her sağlıklı düşüne bilen, bu toprağın insanı olduğuna inanan kişilerin çıktısının olduğunun da unutulmaması gerekir.   

 

Türkiye´nin bu beka mücadelesi partiler üstü bir konudur. Türkiye çok hem de çok önemli bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte Türkiye´nin tökezlemesini isteyen tek başlılığın temsilcisi olan Başkanlık sisteminin Türkiye´de kök salmasını önleye bilmek için Türkiye düşmanlarının Türkiye´nin bu çok önemli virajı dönmemesi için ellerinden gelen her türlü engellemeleri icraata koymak isteyecekleri normaldir.

 

Nasıl 15 temmuz darbe girişimi deşifre olunca darbe girişimini erkene almak zorunda kalan Türkiye düşmanı odaklar 15 temmuz darbe girişiminde hüsrana uğradılarsa, seçimlerin öne çekilmesi ile en kısa sürede yapılması kararı da bu kadar önemlidir. 15 temmuz darbe girişimi Türkiye düşmanlarının planladığı şekilde oluşmuş olabilse idi şu an Türkiye´nin ne durumda olabileceğini düşünmek bile korkutucu olduğu herkesin malumudur. Seçimin de erkene çekilmesi ile Yurt Dışı Türkiye düşmanı şer odaklarının ve içimizdeki uzantılarının senaryolarının bozulduğu bir gerçektir. Bu odaklar Türkiye´yi zayıflatacak hamlelerini erkene alınan seçim sürecinde yapmaları gerekmekte olduğunu görmüşlerdir. Derlet ya ? zor oyunu bozar !? . Bu oyunun bir satranç oyunu olduğunu ve hamlelerini iyi ve zamanında yapanın kazanabilecek olduğunun da iyi bilinmesi gerekmektedir.

 

Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bahçeli´nin ve Hükümetimizin elinde bu seçim sürecinde Yurt Dışı Türkiye düşmanlarının, şer odaklarının ve içerideki uzantıları ile Türkiye´ye zarar vermek için ne gibi hamlelerle saldırılarda bulunabileceği bilgileri muhakkak mevcuttur. Türkiye´ye yönelik planlanan ve oluşa bilecek bu saldırıların boyutunu ve Türkiye´ye verebilecek zararları Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli´nin çok iyi değerlendire bileceğinin de unutulmaması gerekir.

 

Suriye konusunda ABD başkanının geri çekileceğiz demesi ile Suriye´de AB´NİN de siyasi olarak devreye girmekte olduğu görülmektedir.  Şu aralar Fransa Cumhurbaşkanının ABD´Yİ ziyaret edeceği belirtilmektedir. Türkiye´ye karşı Batının oluşturduğu bu şer odaklarının Türkiye´yi yine başta ekonomik olarak her yönden sömürülecek Eski Türkiye´ye döndürüp, kendi menfaatleri için kullanabilecekleri ileri karakol konumuna getirmek için her türlü hamlelerini de bu seçim sürecinde yapacaklarının unutulmaması gerekir. Tabi ki ekonomik olarak zayıflayan ve seçim sürecinde siyasi olarak tökezleye bilecek bir Türkiye hayali içinde olan Türkiye Düşmanı şer odaklarının bu fırsatı kolladıklarının da çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Erken seçim kararı ile de başta Türkiye´nin Dış Siyasetinde, Suriye Politikasında yolumuza aynı şekilde devam edileceğinin yanı sıra terör ile mücadelenin de kesintisiz ve eksiksiz bir şekilde yapılacağının mesajının Türkiye düşmanı şer odaklarına açık bir şekilde verildiği de görülmektedir. Yeni Dünya düzeni oluşurken Türkiye Düşmanı odaklara bu mesajın verilmesi de Türkiye´nin bekası açısından çok önemlidir. 

 

Bu seçim sürecinde Yurt Dışı Türkiye düşmanlarının başta Ekonomi olmak üzere Türkiye´ye saldıracaklarının bilinmesi gerekmektedir.

Ekonomik olarak zayıflatılan bir ülkede siyaseti dizayn etmek için yapılacak operasyonların başarısı çok daha kuvvetlidir. Türkiye düşmanlarının ve şer odaklarının bu seçim sürecinde ilk etapta Türkiye´yi ekonomik olarak zayıflatarak Türkiye´de her türlü siyasi operasyon yapabilecek ortamı yaratmak isteyecekleri maalesef bir gerçektir. Ekonomimiz üzerinde şer odaklarının bu çalışmalarının bu süreçte daha da ağırlaşacağı da görülecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bahçeli´nin kendilerine sunulan istihbarat bilgileri doğrultusunda bu tehlikeyi görmeleri ile seçimi erkene almaları Türkiye´nin bekası ve ekonomisi açısından en doğru hareket olduğu görülmektedir.

 

Şunun bilinmesi gerekir ki, dünyada Yeni Dünya Düzeni kurulurken Türkiye´nin şu anda girmiş olduğu seçim sürecinde bekasını zaafa uğrata bilmenin hesaplarının Yurt Dışı Türkiye düşmanı şer odaklarının ve içimizdeki uzantıları tarafından yapılmakta olduğunun unutulmaması gerekmektedir. 

 

Her zaman belirtiğim üzere, Türkiye´nin bekasına yönelik bu saldırıların ancak ve ancak birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz süre içerisinde üstesinden geline bileceğinin idrakin de olunması çok önemlidir.

 

Yerli, Milli duygularımızı ve maneviyatımızı koruyabildiğimiz müddetçe de bu saldırıların bertaraf edile bileceğinin de bilincinde olunması gerekir. Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyetimizin oluştuğu bu topraklarda hiç bir zaman maneviyattan kopmuş gayri milli unsurların başarılı olduğu da görülmemiştir. Yerli ? Milli ve Manevi duygularından  kopan toplumların Dünya da yaşamlarını sürdüre bildiği veya var olduğu da görülmemiştir.

 

Seçimin erkene alınması ile Türkiye´ye yönelik saldırıların süresi azaltılarak, belirsizlik içinde geçecek olan bu seçim sürecinde Yurt Dışı Türkiye Düşmanı Şer Odakların ve içerideki uzantıları ile Türkiye üzerinde yapabilecekleri başta Ekonomik hasarların ve buna bağlı olarak Türkiye´nin bekasına yönelik başka hasarların aza indirilmek istenmesinin önü açıldığının bilinmesinde fayda vardır.

Şunun da atlanmaması gerekmektedir. Bu kısaltılan seçim sürecinde Yurt Dışı Türkiye Düşmanı Odakların Türkiye´ye saldırılarını başta Ekonomik olarak yoğunlaştırarak artıra bileceğinin de hiç bir zaman göz ardı edilmemesi gerekliliği önemlidir.  

 

Zaten ABD ve AB´NİN Türkiye´ye dönük gerçeklerle alakası olmayacak şekilde açıkladıkları son raporları ve AB Ülkelerinin Türkiye´ye yönelik beyanları bu süreçte Türkiye´ye yönelik tutumlarını ve saldırılarının durumunu zaten göstermektedir.  Maalesef bu durum yukarıdaki saptamayı da teyit etmektedir. Türkiye´nin bekasına yönelik bu saldırılar seçim sonucunda çıkacak tablo ile ortadan kalkacağı ve yine Yurt dışı Türkiye düşmanı odakların desteklediği şer cephesini destekleyen gayri milli unsurların hezimeti ile neticeleneceği görülecektir. Bu neticenin de, Türkiye´nin bekası üzerinde oynanmak istenen oyunları bozulacağı anlamına geleceğinin idraki çok önemlidir.   

 

Bu suretle de seçimlerden sonra  Türkiye´de istikrar ortamı daha da kuvvetlenecektir.  Bunun yanında da Türkiye, Yeni Dünya düzeninde bekasını ön planda tutarak gerek ekonomik gerekse de siyasi olarak  çok kuvvetli bir şekilde yeni düzende yerini alacaktır.

 

Ayrıca Türkiye düşmanı şer odakları ve bunlara hizmet eden Ülkeler, Türkiye´nin bekasına yönelik gerek Ekonomik gerekse Siyasi olarak yapmakta oldukları saldırılarında seçimlerden sonra daha dirençli bir Türkiye ile karşılaşacakları korkusuna da şimdiden kapıldıkları görülmektedir.

 Türkiye´mizin bekası için yapmakta olduğumuz bu mücadelede, Allah yar ve yardımcımız olsun. Gelecek Türkiye´nindir.

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —