Erhan KAN


ERCİYESSPOR´DA KASVETLİ GÜNLER

Son günlerde Kayserispor´u değerlendirmekten Erciyesspor´u biraz es geçtik sanırım...


   Ama bu şehrin en önemli değerlerinden biri olan Erciyesspor´da bu günlerde tam anlamıyla sahipsizliğin dibi yaşanıyor. Bir dönem Türkiye Kupası´nda final oynamış, Avrupa´da ülkemizi temsil etmiş bir kulübün içler acısı durumuna bizzat şahit oldum. Tesislerde kimsenin yüzü gülmüyor. Zira çalışanlar aylardır maaş alamıyor. Teknik ekibin tek derdi zaten bu takımı ligde tutabilmek. Ücret mi? Almıyorlar, ceplerinden ödüyorlar. Rakip takımları analiz edecekleri internet bağlantıları bile yok diyeyim siz anlayın durumu.

 

           ********************

   Oyuncu kadrosu ise tam anlamıyla pırıl pırıl... Tamamı genç ve altyapıdan gelen çocuklar. Birçoğu lise öğrencisi. İdmana halk otobüsü ile geliyorlar, geliyorlarda bilet parasını bulurlarsa. Yoksa tabanvay... Ellerinde simit, yürüyerek idmana geliyorlar. Geçmişi hatırlıyorum da... Milyon dolarlık isimler, milyonluk arabaları ile tesislere giriş yapardı. Bunun üzerinden daha birkaç yıl geçti. Aradaki uçurumu siz düşünün.

 

           ********************

   Birde kayyum olayı var. Bir türlü atanamıyor. İki ayrı grup kayyum atanabilmek için hakime hanımın kapısını aşındırıyor. Durum böyle olunca kimin atanacağı konusu uzuyorda uzuyor. Bu arada olan gencecik oyunculara oluyor. Tesislerde bir kasvet, bir gerilim. Futboldan çok kuyyum konusu konuşulur olmuş haliyle. Bu kulübü bu duruma düşürenler acaba şimdi mutlu mudur diye düşünmeden edemiyor insan. Zira hiçbir kalp bu durumu kabul etmez...