Durdu ASLANTAŞ


Erciyes sizin miydi Sayın Cıngı!


Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, ne dedi nasıl dedi hangi manada dedi anlamadım ama sözleri şöyleydi: ?Belki bir Arap şeyhi gelir bizde ceketimizi alır çıkarız?. Allah Allah buda neyin nesi. Bu nasıl konuşma. Bu konuşmayı da televizyon ekranlarından yapıyor. Dağı alanlar satanlar, ekranlardan dağlar kadar konuşuyorlar. Yani neyi alıyorsunuz neyi satıyorsunuz, kime devrediyorsunuz? Ceketini alıp çıkmak´ın anlamı ne? Kimin dağını kime satıyorsunuz Sayın Cıngı? Siz ceketinizi alın gidin, dağ kalsın olur mu (!)?
Anlamak mümkün değil, nasıl ne görüyorlar kendini de böyle büyük konuşuyorlar hayret bir şey! Sayın Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı. Siz boşu boşuna konuşmamışsınızdır. Vardır ağzınızda bir bakla. Erciyes satılıyor mu? Siz bunu söyleyin. Ceketinizi alıp çıktığınıza göre. Katarlar, Araplar mutlaka vardır bir gelişme öyle değil mi?
Varsın olsun, varsın yatırımcıya açılsın? Erciyes kayakta bir numara olsun. Erciyes, dünyada tanınan bir kayak
merkezi olsun. Yazı farklı kışı farklı olsun. Olsun özel okullar, oteller, pansiyonlar, butikler. Erciyes daha da büyüsün.
Dağlar kadar gelen giden olsun. Turizm olsun. Turist olsun. Ancak gelin bu yeri yabancılara değil Türk yatırımcılarına kapı açın. Her yeri her şeyi yabancı yatırımcı mı sahiplensin? Bu konularda elbette size gelen giden oluyordur. Yani talep mutlaka vardır. Ancak iyi hesap edilmeli. İlerisi düşünülmeli. Ceketin
alıp çıkmakla iş bitmemeli!.
Durum böyle? Erciyes kayak merkezi? İşletmesi satılsa da dağ bizim dağımız. Katar matar da alsa bizim dağımız? Ceketini alıp gidenler gitsin, bizi Erciyes´ten kimse vaz geçiremez.

Şair ağabeyimiz aşık Ali Çatak bakın ne güzel yazmış Erciyes ile ilgili şiirini:

Yaz bahar ayları Türkmenler göçer
Mayısta kuzuyu anadan seçer
Şifalı suyundan kaç dertli içer
Dertli dava bulur sende Erciyes

Kayseri, Develi güzel düzünde
Tül duvak misali karlar yüzünde
Bir gelin gibisin aşık gözünde
Güzelsin dedikçe hem de Erciyes

Keklikler, kumrular öter ses verir
Lale, sümbül, kekik, sana süs verir
Kevenin dikenli, amma püs verir
Dağ çayın kokuşu demde Erciyes

Öksüz kuzun anam diye meler mi
Ayşe ağılları süpürkler mi
Fatma çocuğunu çözüp beler mi
Ter, bene karışmış tende Erciyes

Kalaylı kazanda sütler kaynar mı
Gelinler baş tutup kızlar oynar mı
Senden ayrı düşen bilmem onar mı
Ayrılığa sebep kimde Erciyes

Yıllar var ayrıyım kan ağlar içim
Küskün müsün bana konuşman niçin
Af eyle, bağışla Çatak der suçum
Derindir hatıran bende Erciyes.

Mahmut Kemaloğlu
17.11.2018 13:24:55
Babasının dükkanı zannediyor,Babasının dükkanında bile esnaflık tüccarlık yapmış biri böyle rahat konuşamaz. Vekil olamadı diye amortiden makam verildi dünyanın maaşını alıyor, kime hesap veriyor Allah aşkına başarı kriteri nedir??