Metin SÖNMEZ


EN İYİSİ?

Vira Bismillah dedik dün Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis sezonuna?


                                                                                                                                    

  Vira Bismillah dedik dün Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis sezonuna?

  Kapanış maçıydı ilk haftanın. Ekonomik çöküşü dibine kadar yaşayan ve bu durumu sahada iliklerine kadar hissettiğini Kadir Has´a adım attığı anda âleme ilan eden Antalyaspor, ilk dakikalardan itibaren futbol adına tüm yokları bir araya getirdi. Elbette bu durum Kayserispor´un işine geldi.

  Tek hedef olarak kendi yarı alanını savunmayı hedefleyen ve nakıs kadrosuyla kör topal idare etmeye çalışan Güney´in vurgun yemiş ekibi, ?Ne yapayım; savunabildiğim kadarıyla savunurum? felsefesi henüz ilk çeyrekte çöktü. Konuk ekipte Nazım Sangare, pozisyonunu kaybedince, kırk yılın tecrübesi Varela,  yeni transfer Chery´ye ?Al da at ortası? yaptı. O da bu servisi geri çevirmedi. Gol sonrası maç oynadığını hatırlayan Antalya takımı, kısıtlı biçimde hücum denemelerine başlamış gibi görünse de etkisiz ve de yetersiz kaldı. Uyku moduna bağlanan, sallanan futbol anlayışından öteye yol almayan mücadelede, Charles ikinci sarıdan ihraç olunca, iş bitti, fiş gitti aslında. Devreye gitmeye 5 dakika kala, zaten yerle yeksan futbol oynayan konuk takım, bir de sayısal olarak eksilince, Kayserispor adına gece, gündüz oldu adeta.

  İkinci yarıda da değişen çok şey olmadı aslında. 10 kişi kalan rakip, Kayserispor karşısında şansını zorlasa da, adım Hıdır, elimden gelen budur ötesine geçemedi. Oyunun sıkışmış gibi görünen anlarında ise, sol kanattan ilk golü bulan sarı-kırmızılı takım, bu kez sağ taraftan Deniz´in asistinde Umut´la farkı ikiye çıkardı. Sonrası zaten angaryaydı.

  Dün geceyi özetlersek, yeni transfer Chery´nin kumaşı iyi. Mensah, dengeyi bulursa faydalı olur. Sakıp, klasik sol bek. Yeni sezona üç puanla başlamak ise, dün geceden geriye kalan ey iyi şey olsa gerek. E bir de gelecek maçları düşünerek, Sarı-Kırmızılı takımın yapması ve üzerinde düşünmesi gereken en önemli şey, oyun temposu.

  Hadi hayırlısı.