Necmettin ÇUHADAROĞLU


EHİL KİŞİ

İşi ehline vermek. Hemen Peygamber Efendimizin Mekke Fethi ve Kâbe´nin anahtarını istemesi ile başlayan bir süreçte inen Nisa Suresi 58 Ayette; Ya Muhammed işi ehline verin. İşi ehline vermekten bahseder.


 

İşi ehline vermek. Hemen Peygamber Efendimizin Mekke Fethi ve Kâbe´nin anahtarını istemesi ile başlayan bir süreçte inen Nisa Suresi 58 Ayette; Ya Muhammed işi ehline verin. İşi ehline vermekten bahseder. Süreçte ise Kâbe´nin anahtarı bir ailededir. Fetihten sonra anahtarları alması için Peygamber Efendimiz Ashabını görevlendirir. Yıllardır Kâbe´nin anahtarları o ailededir. Aileden zorla alınır ve Peygamber Efendimize getirilirken de ayet iner. Tekrar Peygamber Efendimiz anahtarların o aileye verilmesini ve ayetin indiğini söyler.

Kısaca mealen bu.

Yoksa bu hadiseyi üç dört sayfa da anlatabiliriz.

Hem ayetten hem de sünnetten bahsediyorum. Tabi inananlar için böyle.

İşin ehli, ehil kişi yaptığı işi iyi yapan.

Ayete inanıp, sünnete iman edip, namazda ön saflarda duran ve işi ehline vermeyen ya da veremeyen kişilerin vay haline. Çevrenize bakın aklınıza da danışın. Ne geliyorsa dilinize onu söyleyin. O kadar çok işin karşılığında iş yapmayan ya da yapamayan o kadar çok insan göreceksiniz ki.

Pes doğrusu diyeceğiniz kadar var. İslam tarihini okuyanlar bilir tarihte özellikle de yakın tarihimizde ehil kişilerin idareci olamadıkları toplumlar hep hüsrana uğramıştır. Her halde tarih tekerrürden ibarettir ama ders alanlara.

Diğer bir konu ise yazdığımız yazılar.

Yazdığımız yazıları bu memlekette yaşadığımız ve kaygı duyduğumuz için yazıyoruz. Birileri sevinsin ya da birileri üzülsün diye yazmıyoruz. Gazeteci fikir işçisidir. Bizim fikrimizi kimse de beğenmek zorunda değildir. Yazdığımız yazılar birilerini üzebilir ama yazının bir başını bir sonunu alıp farklı yerlere çekerseniz de bu iş olmaz. Size Allah iyi demez. Benden size tavsiye kul hakkına giriyorsunuz. Bence size oruç farz bile değil. Rabbim mealen, Yalan söylenmeyi, kin, haset ve fesat duygularını terk etmeyen insanın boşa oruçlu gezmesine gerek yoktur diyor. Bir kere de olsa Allaha inanıyorsanız dürüstlük gösterin bunlara devam edip benim kul hakkıma giriyorsanız orucu da terk edin sadece tavsiyem bu. Aslında tövbe edip helallik dilemenizin zamanı varken nefsinize uymayın. Size de kalmaz. Bize de. Sultan Süleyman´a kalmadı ki dünya bize kalsın. Mahkeme kadıya mülk değil ki.

 

Kavgamız sadece doğruları söylemek. Doğruları anlatmak. Başkaca bir niyetimiz yok. Dünya han, biz yolcu o kadar.

Ne yaparsanız yapın bizde yemin düsturu şudur; taşıdığım silah, baş eğdiğim bayrak ve inandığım Kur´an adına bayrağım için, milletim için her daim doğru ve dürüst çalışacağıma ant içmişim ben. Bu yüzden biz işimize ülkemizin bekası için çalışmaya gayret edeceğiz. Bilmem sizlerin gelenekleri nasıl ama bizde çeyizlerde Kuran konulur, dinine bağlı çocukları olsun diye, bayrak konulur vatanını sevsin vatanını seven evlatlar yetiştirsin diye, hançer konulur ki namusunu korusun namusu için can versin can alsın diye. Bizde bayrak namustur. Biz böyle bildik böyle gördük böyle öğrettiler.

Maillerden derlediğim sıkıntıları yazan arkadaşlar, daha öncede belirttim Allahım hakkımızda hayırlısını versin. 2002 yılından beri bu oluşumun içerisinde çalışmaktan hep onur duydum şeref duydum. Üyesi olmaktan hiç gocunmadım. Ne görev verilirse yaptım. Kayseri de bir tabir vardır; gögeripte bostan mı olacannnn. Evet, öyle bir niyetimizde olmadı. Üyelikte Ak Parti İl Başkanlığı Basın Danışmanlığına kadar geldim. Elhamdülillah. Ne görev verilirse yaptım. 15 Temmuzu biz beraber il başkanlarımızla yaptık.

Biraz sabır edin az kaldı. Çok kısa sürede kongrelerimiz bitecek bizimde görevlerimiz bitecek. Hiç üzülmeyin talibi çok olanın işi b.k okurmuş. Bundan sonra da siz talep edersiniz bizi beğenmiyorsanız biz elimizi taşın altına koyduk siz tüm vücudunuzu koyarsınız bizde sizi alkışlarız. Rıza-i bariden başka bir işi ve niyeti olmayan insanların yaptıklarını da artık çekiştirmezsiniz.

Sabır.

Son not; Metin Sönmez abi yerimiz aç biz geliyoruz? Hem de cömbül cemaat.

 

İbretiden bir dörtlükle bitirelim;

 

Kimi ağalara bağ, bostan kazar

Kimi zayıfları durmadan ezer

Kiminin yorganı sırtında gezer

Yoksa adet, töre mi böyle

 

Kalın Sağlıcakla.