Metin SÖNMEZ


DURUM BU!

Çaykur Rize maçında haneye yazılan 3 puanın anlamlı kılınması adına G.Antep deplasmanı hayatiyet arz ediyordu.


   Çaykur Rize maçında haneye yazılan 3 puanın anlamlı kılınması adına G.Antep deplasmanı hayatiyet arz ediyordu. Hafta içinde ödenen primler, yeni yönetimle birlikte kış döneminin bahara doğru yol alması filan derken, Kayserispor'da camia olarak ciddi biçimde umut yüklüydü şehir düne kadar.

   Aslına bakarsanız, maç içinde her şey iyi gidiyordu. Herhalde yeryüzünün  en berbat 3-5-2 gibi bir saçmalığı ile sahaya çıkan Marius Sumudica'nın öğrencileri, tüm saçmalama hakkının tamamını kullanmasına karşın, Kayserispor beklentilerin altında kalınca film ikinci yarının ortalarından itibaren koptu. Eğer Kayserispor eksiklerine rağmen, topu kazandığında aklı başında hücum edebilse, bu deplasmanı rahatlıkla lehine çevirebilirdi ama 90 dakika boyunca bunu başaramadı ve 70'den sonra yediği 3 golle rakibine boyun eğmek durumunda kaldı.

  İki takımın da birbirini tartarak dengeli oynamaya çalıştığı ancak başaramadığı mücadelenin içinde Mensah'ın sakatlanarak çıkması elbette bir faktördü. Ancak verilen mücadelenin yeterliliği anlamında takımın istenilen düzeyde olmadığının altını çizmek lazım. Kayserispor, Lig'de kalmak isteyen bir takım duruşuna ne yazık ki sahip değildi ve ortaya da kocam fiyasko çıktı. Temposuz, az pozisyonlu mücadelede ev sahibi adına kilidi açan golün altına imza atan eski Kayserisporlu Güray Vural'ın stoperlerin arkasına sarması ve Lung'u çaresiz bırakmasını nasıl izah etmeli, bilemem... Süper Lig düzeyinde böyle hatalar yaparsanız affetmezler...

  Dedik ya, kritik bir maçtı. Kaybetmemek bile bir şeydi. Ancak, son 20 dakikada böylesine önemli bir mücadelede 3 gol yiyorsanız ve karşı tepki gösteremiyorsanız orta yerde ciddi bir sorun var demektir. Karşı tavır geliştirmeyi aklının ucundan geçirmeyen Kayserispor'da kadro zafiyeti olduğunda herkes hemfikir ama onları inançlı mücadeleden alıkoyan ne ola?

  Kötü futbol oynayan iki takımın mücadelesinden istediğini elde ederek çıkan Gaziantep Futbol Kulübü oldu. Bana göre, hem de hiç hak etmediği halde. Kayserispor'un payına ise yine hüsran düştü. Artık Lig'de ilk yarının noktalanmasına 180 dakika kaldı. Önce Başakşehir, sonra Trabzon. İki maçta birbirinden zor. Artık kaç puan alınabilirse... Sonrası kesin yeni transferlere bakar.

  Hasılı, işimiz zor mu zor; bir anlamda artık Lig'in ilk yarısı bitse modundayız. Zira Kayserispor'un futbolu, kazandığı Rize maçı da dâhil hiç mi hiç umut vermiyor... Can sıkmak istemem ama durum bu!