Metin SÖNMEZ


DÜN DÜNDE KALDI

Kayserispor, 10 hafta sonra mağlubiyeti tattı.


 

  Kayserispor, 10 hafta sonra mağlubiyeti tattı.

  Uzun bir periyoda yayılan güneşli günler, Rize deplasmanıyla son buldu. Aslınra bakarsanız, sarı-kırmızılı takım maça hiçte fena başlamadı. Fakat evinde oynamanın bütün avantajını kullanan Karadeniz temsilcisi istediğini almasını bildi.

  Eski takımına karşı en azından kaybetmemeyi hedefleyen teknik direktör Hikmet Karaman, rakibin ne oynayacağını, nasıl oynayacağını iyi hesap etmesine karşın, Kayserispor´da zaman zaman aksayan savunmanın verdiği gediklerin faturası, ağır oldu. Nitekim henüz ilk çeyreğin içinde Vedat Muriqi ile gole ulaşınca, işin seyri çok değişti. Bu dakikadan sonra ev sahibi yakaladığı avantajı çok iyi kullandı. Rize daha kontrollü ve kontraya iyi giden Samudio ve Umar Aminu ile hedefe ulaşmayı istedi ve başardı. Kayserispor ise Allah ne verdiyse hücum etmeye çalıştı.

  Bir anlamda dengede giden mücadelenin ilk yarısının soyunma odası dönüşünde, "Hiç olmazsa beraberlik" düşüncesini hayata geçirmek isteyen sarı-kırmızılı takım, bir kenar ortasında Samudio´yu unutunca, resmen bir çöküş yaşandı. Maçın 2-0´a gelmesi hem moral motivasyonu bozdu, hem de saha içindeki tüm dengeleri. İki farklı geriye düşmesinin ardından Hikmet Karaman hoca,  üçlü defans ve çift santrfora dönse de, beklenen-istenen sayı bir türlü gelmedi. Ev sahibinin yakaladığı bu avantaja bir de penaltı eklenince, film tamamen koptu desek yeri olur...

  Ortaya çıkan net skoru elinde tutmanın yeterli olacağını düşünerek, oyunu rolantiye alan Rize karşısında zaman zaman baskın taraf olan Kayserispor , Umut Bulut´un bir topunun direkten döndüğü mücadelede aradığını bulamadı. Umut´un pozisyonun dışında, Kravets de direğe takıldı ama bu pozisyon gol olsa bile başlangıcı ofsayt idi. Hasılı Kayserispor, deplasmanda erken yediği golün kurbanı oldu ve haftalar sonra mağlubiyet ile tanıştı. Ne yazık ki, futbolun içinde bu tip kazalar hep olmuştur. Sarı-Kırmızılılar´ın bu saatten itibaren yapması gereken tek şey şu;  Dün dünde kaldı diyerek, yenilgiyi unutup lider Başakşehir ile oynayacağı mücadeleye konsantre olmak.

  Kötü anılarla bitse de olsa Rize maçı geri de kaldı ve daha oynanacak 9 karşılaşma var.