Metin SÖNMEZ


DUBLE UMUT!

Lig´de ilk yarının son haftasına girilmeden önce son virajda Akhisar deplasmanına çıkan Kayserispor, raconu Umut Bulut ile kesti resmen.


 

                                                                                                                                    

   Futbol oynamaya uygun olmayan bir zemin, bununla birlikte fevkalade bir rüzgâr ile mücadeleye başlayan ve tıngır-mıngır giderken, Aykut Çeviker´in kendi ceza alanı içinde ıska geçmesi sonrası serviste, Umut, ?Bunu atmazsam ayıp olur? cevabını verdi ve sol ayağı ile deyim yerindeyse tıkladı gitti?

  Hocası tribünde? Eksikleri arşa uzanan ve son 7 haftadır elde ettiği kötü sonuçlarla yerle yeksan olan Teleset Mobilya Aksiharspor, yediği golün ardından zaten bozuk olan moral motivasyonunu tamamen kaybetti. Aslında bu gol, rakip adına her şeyin bittiği an oldu. Sonrasında belini bile doğrultamadı Ege temsilcisi.

  Öne geçtiği her maçta olduğu gibi yine aynı düşünceyi sahaya yansıtan Kayserispor, rakibin üzerine gelmesini bekledi ve kontra düşündü ama Akhisar´ın kaleye gelecek mecali bile yoktu. Ayağa ve temiz futbol oynayan sarı-kırmızılılar, rakibin süngüsünün düştüğünden emin olduktan sonra, oyuna istediği gibi hükmetti. Zaten devreye de böyle gidildi.

  Soyunma odasından dönüşte, az biraz kıpırdar gibi olan ev sahibi, bir şeyleri değiştirme adına kıpırdadı ama hepsi o? Arkası gelmedi. Artık son 20 dakikalık dilime girilirken, teknik patron Marius Sumudica oyuna müdahale etme gereği duydu. Yorulduğunu düşündüğü Deniz Türüç´ün yerine defansif orta saha oyuncusu Espinoza´yı sahaya sürdüğünde amacı maçı böyle sonlandırmaktı. Fakat o Espinoza gitti, bir şut attı, kaleciden öndü, kafayı Boldrin vurdu, top direkten döndü; günün ismi Umut Bulut´a ise yalnızca kafayla dokunmak kaldı.

  Bu gol sonrası, zaten sahada saçmalama hakkı adına ne varsa kullanan Akhisar, deyim yerindeyse arzın 7 kat altına yolculuğa çıktı? Geriye kalan dakikalar tam da Kayserispor´un istediği gibi geçti. Biraz sıksalar, 3´ü bulurlardı ama ?2 de iyidir? dediler, vesselam.

  Artık sona geldik? İfade ettiğimiz gibi; ilk yarının son 90 dakikası kaldı. O 90 dakika sonunda hedefe ulaşıldığı taktirde Avrupa adına çok şeyler yazabiliriz ve konuşabiliriz.

  Hadi hayırlısı!