Metin SÖNMEZ


DÖRT DÖRTLÜK!

Bu maçtan önce birileri çıksa, ?Kayserispor 4-1 kazanır? dese, ?Rüyada görsem inanmam? cevabını alırdı doğal olarak.


Zira, çalkantılı günler geçiren, yönetimden, teknik kadrosu, futbolcusuna kadar yeniden yapılanan sarı-kırmızılı takım, müthiş bir başarının altına imza attı.

  Eksi 11 derecede dondurucu soğuk havada, karşılaşmaya iyi başlayan, rakibine boş alan vermeyen ve oyuna hükmeden Kayserispor, özellikle Varela, Lawal  ve Güray´ın etkili oyununa tüm takım iştirak edince Fenerbahçe, sahada buz kesti. Nitekim, Welliton´un yerine santrfor olarak tercih edilen Umut Bulut ile öne geçmeyi başaran fakat sonrasında Fenerbahçe´nin şans golüne engel olamayan Kayseri temsilcisi, Mehmet Topal´ın sayısıyla  soyunma odasına beraberlikle gitmesine karşın, başını öne eğmedi.

  İkinci yarıya Fenerbahçe istekli gibi başlasa da, dakikalar ilerledikçe her şey Kayserispor´un lehine gelişti. Takım bütünselliği ve kolektif bilinçle hareket eden Sergen Yalçın´ın öğrencileri, Dirk Advocaat´ın düşünce tarzını  yerle bir etti. Kanatlarda Güray ve Varela, hücumun merkezinde Umut Bulut´un olağanüstü gayreti, golleri ard arda getirdi. Hele Kayserispor´un ikinci golünde Varela´nın Güray´a yaptığı bir asist var ki, onlarca kez izlenmeye değer. Bir de tabii ki, Güray´ın maçı bitiren füzesine ayrı bir parantez açmazsak ayıp ederiz.

  Dört gol, hem de Fenerbahçe´ye karşı? Bundan iyisi Şam´da kayısı derler.

  Kayserispor, artık adım adım bu yolu yürüyerek hedefine ulaşmalı. Dün gece bu takım geleceğe dair umut sinyali çıktı. Bu sinyali de tüm Türkiye gördü. Bundan sonrası adına her şey daha iyi olacak; görüntü bu.

  Bu birlikteliği bozmadan, üste koyarak devam ettiği müddetçe, Kayserispor fırtınalı denizden sakin limana çıkacağını müjdeledi. Artık her şey, gelecek adına daha da umut dolu. Bu moral ve 16 puan, Kayserispor´un Lig´de dirilişinin imzası oldu.

  Eminim ki, güzel günler, güneşli günler göreceğiz.