Necmettin ÇUHADAROĞLU


DİVAN DURMAK

Bak sapla samanı ayırt edemeyen adam müsveddesi lafım sen ve senin gibiler ine.


 

Bak sapla samanı ayırt edemeyen adam müsveddesi lafım sen ve senin gibiler ine. Zamanında üstadınla birlikte tehdit ve şantaj yapacak basitleşip sonra mesleğine başka kulvarda devam edip sonradan çakma gazeteci olma ile sonradan görme arasında hiçbir fark yok.

Sen bu memlekette hep görgüsüz ve sonradan görme olarak kalacaksın. Ne yaparsan yap. Attığın tüfekler, yalama ile beslediğin hane halkında çıkar unutma. Daha yolun ortasındasın. Filmin sonuna bak.

Bak bakalım ne olacak.

Bekleyip göreceğiz. Ne ürettin bu memleket için? Dedikodu ve gıybetten başka. Kasılmalar, kasavetler hep sonradan görmelere göre tavırlar hepsi senin üzerine yapışmış ve çıkmıyor da. O makamlar kimseye kalmadı sana da kalmaz. Ama sen deve g..ü yalamaya alışık olduğundan bu piyasada çok deve bulursun. Çok em besili iş adamına daha kıyak çekip işini hallettiğini zannedersin. Ama yanılıyorsun.

Hesabın ve kredinin biteceğini kaçacak delik arayacağını herkes biliyor. Birde bana akıl vermeye çalışma ben tırnaklarımla kazarak geldim. Senin gibi ona buna ağlayarak, yalakalık yaparak değil. Yanındaki elemanlarına rüzgâr ektiriyorsun fırtına biçtirirsin. O boranın fırtınanın içerisinde yok olur gidersin. Ürgüp´te ayrı, Kayseri de ayrı İstanbul´da ayrı tavrınla bukelemunlara taş çıkartır devlet büyükleri karşısındaki taklalarınla da güvercinleri kıskandırırsın. Benden sana abi tavsiyesi, kaz yumurtası çıkartacağım diye kıçını yırtma gerçi sen hokus pokusla şapkadan tavşan bile çıkartırsın. Sende bu maharet var.

Partiyi ağzına alma. Bu dava senin gibi tokatçılara, üç kağıtçılara ağır gelir. O beraber görüştüğün ağır abilerini bile havalandıracak bir rüzgar bulunur elbet. Ben 20 sene öncede böyle idim şimdide böyleyim. Kimse istediği gibi bana yazı yazdıramaz. Sen kendinle karıştırdın her halde. Doğru biz senin gibi tavşana kaç tazıya tut diyemeyiz o bir meziyet işi.

Ne kadar yazsak ta boş.

Adamın yüz ten değil astar.

Sil sil karala.

Hiç önemli değil. Üzerine dahi alınmaz. Fıtratı kaymış aslında yapacak bir şey yok. Bu aralar tasavvuf ehli kişilere takılırsın malum ramazan geliyor ya. Onlardan biraz ders al, ibret al. Yurt dışında ve yurt içinde yaptıkların için rabbinden af dile. İki yüzlü olma. Şemşamer mezhepli ise hiç olma. Senin ve bu piyasanın abi dedikleri şerefsizlerle hem bir oluyor hem arkalarından atıyorsun. İki şeyi seç. Doğruluk ve asalet.  Gerçi bu da cibilliyet meselesi. Bu memlekette az rastlanan bir karakter atması o da sende bulunmaz zaten.

Necmettin parti yönetimi gidecek, gidince ne yapacak diye beni düşünme ben işimin hambalıyım. Senin gibi yavşağın hası değil. Her yerde bir değerimiz var elhamdülillah. Sizin gibi lider tabiyatlı kimselere gidip ağlayıp zırlayıp makam mevki ve para dilenmediğim için içimde gönlümde rahat. Biz merdivenleri sıra ile çıkıyoruz. Senle aramızdaki fark bu. Bu işten kovulmanız yakın. Büyük bir ihtimalle bu memleketi terk edersiniz.

Niye mi?

Haydan gelen huya giderde ondan.

El pençe divan durduğunuz başkanımıza da bir şey olmaz merak etmeyin. Ağanıza da selam söyleyin.

El mi yaman bey mi yaman Haziranda belli olur. Su akar yolunu bulur da siz de her devirde nabza göre şerbet verdiğinizden gelen ağam giden paşam dersiniz. Demezseniz de şantaj yaparsınız. Nede olsa sizin işiniz bu.

Mikrobun hakkı çöplükte ondan. Yemlenmenize devam edin. Gelin beni bu işlerinize bulaştırmayın. Tavsiyem içinde Necmettin olan cümle bile kurmayın. Çünkü ben insanın midesine otururum da ondan.

Kuyruk acısı olanlara duyurulur.

Kalın sağlıcakla.