Memduh BORAZAN


DİRİLİŞ!...

Çaykur Rizespor'u yenerek öldü denilen Kayserispor yeniden dirildi.


Ne kadar zor olduysa izlemesi o kadar çok mutlu olduk maç sonunda. Elini kolunu sallayarak çok rahat olan Çaykur Rizespor’un ‘biz bu takımı yeneriz’ havasını gördük.  Sıkıntılı, stresli, moral bozukluğu ve üstüne üstelik ligin dibinde olmanın berbat günlerini yaşayan Kayserispor, bunca olumsuzluklara rağmen aslanlar gibi çıktı mücadele etti ve rakibini 1-0 yenerek belki komadan çıkmadı ama hayata tutunabildi. Puan kaybı demek her şeyin bittiği anlamına gelmekti, kaybetmek, düşmek demekti, kazanamamak buraya kadar demekti. Bu takım için, yönetim için, teknik heyet için hayati önem arz eden bir maçtı. Sadece maç kazanılmadı, moral kazanıldı, güç kazanıldı. Gelecek adına umut kazanıldı. Yani tek kelimeyle o gece diriliş gecesiydi.

*******

Kayserispor’un futbolcularını tek tek tebrik etmek gerekir. Ancak özellikle kaleci Silviu Lung’un performansını ele almak lazım. Belki kem kendi geleceğini hem de Kayserispor’un geleceğini elleri ile kurtardı. Şöyle maçın tam özetini yeniden izledikten sonra ‘helal olsun Silviu Lung’ dedim. İnanılmaz toplar çıkardı. Maçın kader adamıydı Lung. Takımın en sorunsuz oyuncu olmasının avantajını işte sahada böyle gösterdi. Gecenin en başarılı oyuncuların başında gelen Lung, ayakta alkışlanmayı hak etti.

********

Kadir Has tribünlerinde kulağı sağar eden bir tezahürat vardı. Taraftarlar hep bir ağızdan, “Erol Bedir paralar nerede” diye stadı inletti. Doksan dakika boyunca zaman zaman bu tezahüratlar yapıldı. Yıllardır bu statta birçok mücadele izledim ama şimdiye kadar para hesabı soran bir tezahürat görmemiştim. Taraftarlar takımın parasını, kulübün parasını soruyor. Yaz kış demeden bu takımı destekleyen, cebindeki son kuruşu deplasmana harcayan bu vefakâr taraftarların demek ki huylandığı bir konu var. Statta bulunan binlerce kişi” Erol Bedir paralar nerede” türküsünü dinledi(!) Artık sanırım bu tezahürat lig bitene kadar taraftarın ağzından düşmeyecek gibi.

******

Evet, Türkiye’nin ilk kadın kulüp başkanı Berna Gözbaşı. Maç sonunda büyük mutluluk yaşadı. Belki ömründe hayatında bu kadar sevindiği bir anı olmamışçasına mutlu oldu Berna başkan. Maç bitmesiyle birlikte sevinç çığlıkları atan Berna başkan, soyunma odasına gitti. Bülent Uygun’un soyunma odasında yaptığı konuşmanın ardından futbolculara seslenen Berna Başkan herkese teşekkür etti. Soyunma odası bayram havasına döndü. Özlenen tabloyu izlemek de bizlere keyif verdi.

Sonuçta Kayseri’nin takımı ve bu aralar inanılmaz güç kaybı yaşadı. Maddi ve manevi anlamda çökertilen kulübün yeniden ayağa kaldırılması için ortak güç payı yapıldı. Artık bundan sonraki haftalarda lig yeniden başlıyor havasında yol alınmalı ve bu takım bulunduğu yerden güç birliği ile çıkarılmalı. Artık kaybedilecek puan ya da puanların geri dönüşü asla olmayacak. Elde avuçta ne varsa güç için birlik için kullanılmalı.