Metin SÖNMEZ


DERS OLSUN

Niyet neyse akıbet o olur derler ya... Kayserispor kötü başladığı mücadeleyi, istemediği biçimde bitirdi.


  Niyet neyse akıbet o olur derler ya... Kayserispor kötü başladığı mücadeleyi, istemediği biçimde bitirdi.

  Hafta boyunca ve kâğıt üzerinde bir çok kişinin "kolay" diye nitelediği Ankaragücü maçı, daha başlar başlamaz sanıldığı gibi geçmeyeceğinin sinyallerini verdi. Sarı-Kırmızılılar´da Sağ bek Lopes, sol bek Atila, konuk ekipte de Canteros ve Orgill eksikti. Eksiklerde eşitlik varken, Kayserispor her zamanki futbolun, yani beklentilerin altında başladı karşılaşmaya... Orta alanda düğümlenen mücadelenin kaşılıklı gitgellire vardı. Fakat ilk 45 boyunca daha ürkek oynamasına karşın, Ankaragücü daha çok üretti. Kayserispor´un da hücum düşüncesi vardı ama bu durum etkinleşmedi, olgunlaşmadı.

  İlk 45 dakikanın ardından golsüz eşitlik vardı soyunma odasının yolu tutulurken...  Takımların sahaya dönüşünün ardından aslında çok fazla değişen bir şey olmadı. Önce yarı alanını savunan ve sonrasında kontralarla gol bulmayı hedefleyen Ankaragücü, dakikalar ilerledikçe daha fazla cesaret buldu. Dengede giden mücadelede gemileri yakan ve mutlak kazanmak adına hamle üstüne hpamle yapan teknik direktör Hikmet Karaman, takımının hücum gücünü arttırmak için gözünü kararttı ve Kucher´i kenara aldı, Kravets´i sahaya sürdü ve Varela´yı sol bek rotasyanunda kullandı. Hikmet Hoca´nın bu denli kazanma arzusu ne yazık ki, saha içinde karşılık bulmadı. Hatta tam tersi oldu.

  En son geçen hafta ders verir gibi hızlı hücuma nasıl çıkılırın dersini veren Kayserispor, aynı minvalde bir gol yedi. Bitime 13 dakika gele gol tabii olarak çok şeyi değişitirdi. Sarı-Kırmızlı takım, yenik duruma düşmesinin ardından daha bır ölçüsüz cesaretle Ankaragücü´nün kalesine gitmeye çalıştı ama olmadı. Nitekim, hayli güçsüz görünmesine karşın Ankara temsilcisi bir çok kontra pozisyonunu çömertçe harcadı; ta ki uzatma dakikalarının da sonuna gelinirken... Kayseri doğumlu İlhan ikinci golü kaydederek, fişi çekti Kadir Has Stadı´nda...

  Dünkü maçta gördüğümüz şu: Bahar yorgunluğundan mıdır, nedir bilinmez, Kayserispor kazanmak adına yeterli tepkiyi göstermedi. Sonuç itibariyle istenmeyen bir skor ve sonuç ortaya çıktı.

  Bu tablo umarım tüm takıma ders olur...