Mehmet KETENCİOĞLU


DEMİROK HEDEFE 94'TE GİTTİ, 12 DEN VURDU

Süper Lig’in ilk yarısını korkuyu ensede taşıyarak 19 puanla 17.sırada tamamlayan Hes Kablo Kayserisporumuz Kasımpaşa deplasmanından maç berabere bitecek denilen dakikalarda 90+4 te son dakika Uğur Demirok'un golüyle 3 puanı haklı bir galibiyet ile aldı, diğer bir deyişle Demirok hedefi son dakikada buldu.


Süper Lig’in ilk yarısını korkuyu ensede taşıyarak 19 puanla 17.sırada tamamlayan Hes Kablo Kayserisporumuz Kasımpaşa deplasmanından maç berabere bitecek denilen dakikalarda 90+4 te son dakika Uğur Demirok'un golüyle 3 puanı haklı bir galibiyet ile aldı, diğer bir deyişle Demirok hedefi son dakikada buldu. Kasımpaşa, Recep Tayyip Erdoğan Stadında tekrar bir atak yapamadan sahadan başı önde puansız ayrıldı.

Alınan galibiyet moral için, motivasyon için çok önemliydi. Hani " nasıl başlarsak öyle gideriz" sözünden yola çıkmak için 3 puan bize ilaç gibi gelecekti. Maçın ilk dakikalarından itibaren rakibi kontrol altında tutan ekibimiz ilk yarıda Kasımpaşa kalesine 9 şut girişiminde bulundu. Bunun 3 ü kaleyi bulsa da gol olmadı, 3'ü auta gitti. 3 şutu da defans engelledi. Yani 9 şut girişimi bile Hes Kablo Kayserispor’un bu maçtan 3 puanla ayrılmak istediğini ilk yarıda gösterdi bize. Hani büyüklerimiz derya "inanmak kazanmanın yarısıdır" diye.

Futbolcuların istekli, arzulu oyunu Hes Kablo Kayserispor’a 3 puanla birlikte güveni de getirdi. Fanatik bir şekilde Yurt dışından Hes Kablo Kayserispor'u pür dikkat izleyen can dostum Avrupa Kayserililer birliği genel sekreteri Mustafa Duman kardeşim ve beraberindekiler ile 90+3 te whatshaptan "takım olmayı başaracaklar, iyi mücadele var" dediğimiz dakikada gol gelince sevinç yumağına sarıldık ikimizde. Havalara uçtuk. Nede özlemiştik 3 puan almayı, kazanmayı... Sevinçten dört köşe olmayı. Geçen haftalarda ısrarla dediğim gibi, yılların Kayserispor ile geçirmiş Duran Eke kardeşimin de zaman zaman belirttiği gibi 1 puan alarak bu ligde kalamayız. 3 maçtan en az 5 puan ile 2.yarıyı 15-17 sıralar arasında tamamlarız. Çok fazla hayalci olmanın, 1 maç kazanmakla havaya girmenin hiç manası da yok yeri de yok. Evet kadroya katılan 3 isim vardı Kasımpaşa maçında sahada geçen maçta stoper oynayan Kolovetsios'un yerine Konyaspor'dan transfer edilen tecrübeli ayak Uğur Demirok, Attamah’ın yerine Hırvat transfer Muhar, kulüple ilişkisi kesilen Kanga'nın yerine de yine Hırvat transfer Maglica’yı tercih etmişti Petrecu hoca. Uğur Demirok attığı golün yanı sıra kritik müdahaleler ile 3 puanın başrolünde yer aldı. Muhar henüz hazır görünmezken, golcü olarak takıma katılan 29 yaşındaki Maglica 3 net gol pozisyonunu değerlendiremedi. İstekli ve gol koklayan yapısına kaçırdığı goller hiç yakışmadı. Kolovetsios geçen maçlarda çok başarılı  olmasına rağmen yedek bırakılmıştı, bu tartışılırdı ama hocanın onun yerine Uğuru tercih etmesi isabet olmuştu.

Antremanlarda Petrecu hoca önce "kazanmak için karşı takımı oynatmayacağız" daha sonra kazanmayı sabırla kovalayacağız felsefesiyle çalıştırıyor futbolcularını. Her ne kadar üst düzey takımlarda hocalık yapmasa da üst düzey liglerde yıllarca futbol oynamanın tecrübesi ile "sabır demiri keser" diyor futbolculara. Kasımpaşa maçında sabırla gelen 94.dakika golü de hocayı haklı çıkarıyor. Sıkışık lig trafiği için Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı " tarihi ve günleri şaşırır olduk" demişti. Doğru, teknik kadronun, futbolcuların, hatta yöneticilerin ve kulüp personelinin nişadır değmiş gibi, arkasına bakmadan koşması gerekiyor bu uzun ve sancılı maratonu. Yoksa kadrosu çok geniş olanlar bir adım öne geçer arkadakilere by by eder. Kasımpaşa maçını 30 Ocak’ta bugün oynadık. 3 gün sonra ligde üst tarafa, hatta zorda olsa ilk üç sıraya oynayan Aytemiz Alanyaspor’la oynayacağız. Alanyaspor bu ligin en fazla gol atan, en az gol yiyen 5 takımından biri. Kolay lokma değil yani. 90 dakika sahada diri mücadele ediyorlar, ya ilk yarıda ya da son 20 dakikada atak sayılarını artırıyorlar. Diyeceğim o ki Alanyaspor maçında daha diri, daha özgüvenli olmalıyız ki 3 puan veya en kötü ihtimalle 1 puan bizim olsun.