Necmettin ÇUHADAROĞLU


DEMEK Kİ OLMUYORMUŞ

Söz ağızdan çıkmadan sizin esiriniz çıktıktan sonra ise siz onun esirisiniz demektir. Çok zaman hem köşe yazılarımda hem de toplantılarda söylediğim bir söz bu. Söz var kestire başı, söz var kese savaşı. Onun için söyleyeceğimiz sözlere çok ama çooook dik


İki konu ile devam edelim.
Birincisi zatı muhterem seni bir Kayseri bilir. Nereden beslendiğini. Kimlere elindeki imkanı kullanarak hatta ağlayarak ihale istediğini haksız kazanç elde ettiğini. Amcaaaaa diye kimlerin arkasına düştüğünü. Hangi ihaleleri aldığını hatta hangi ihalelerde taahhütlerini yerine getirmediğini bilir. Hiç üzülme hatta hangi mahkemede nasıl yargılandığını da. Çapsızlığın lüzümü yok. Rüzgâr nereden eserse orada olacağınız için herkes her gün arkanızdan küfrediyor. Ama siz kendi küçük dünyanızda mutlu oluyorsunuz.
Benlik hırsınızla yanınızda çalışırken iyi her ayrılan eleman için sayıştırıyorsunuz ya hiç kafanızı yormayın herkeste sizin arkanızdan yapacağını yapıyor. Büyük dünyanın küçük insanları.
İkinci zatı muhteremde çevresine ?´reisin adamı´´yım imajı vermeye çalışıyor. Hadi oradan pezevenk. Sen kimmmm reis kimmm. Reisin adını bile anma. Senin hangi illerde kimleri nasıl tokatladığın kimin kanına girerek yapmadığın halt kalmadığını bir Kayseri biliyor. Hala kendini mütedeyyin kesim, muhafazakar imajları vermeye çalışma. Senin de ne mal olduğunu herkes biliyor. Yeri geldi mi cemaatçi, yeri geldimi Ak Partili, yeri geldi mi milli görüşçü oluyorsun. İnsan biraz utanır ama nerde sende öyle bir yüz. Sende birinci konuya haşrolan zatı muhteremden farkının olmadığını biliyorsun ama çamura yatıyorsun.
Biraz utanma, biraz ar ve ha duygularınız varsa susar oturursunuz.
Yoksa mı?
Her gün aile efradınıza küfrettirmeye devam edersiniz.
Bu işler maalesef böyle. Kim kimin arkasından konuşuyor hepsi belli. Bu konuşanlar yan yana gelince de sarmaş dolaş kuzu sarması oluyorlar.
Pes doğrusu.
Demek ki bu işler sonradan olmuyormuş.
Kendi bulunduğu konumu kullanmak adına ticaret yapanlar, bu işten rant elde etmeye çalışanlar, siyasi beklenti içinde olanlar, ayak oyunları oynayanların unuttukları bir şey var! Allahın dediği oluyor. Bir zamanlar milletvekili olacağım diye uğraşanların son halleri ya mezarda bitmiştir yada on on beş koyun alıp köyüne geri çekilmiştir. Onların unuttuklarını sizlerde unutuyorsunuz. ?´ O ol deyince olur´´ . Rabbim murat edecekse bir baltaya sap olacaksınız yoksa sapınız elinizde kalacak.
Unutmayın.
Unutursanız, size bunları unutturmayacak birileri hep bulunur.
Kalın Sağlıcakla.