Metin SÖNMEZ


DEMEK Kİ NEYMİŞ

Kayserispor´da bir haftada bir dünya değişti.


 

 

   Kayserispor´da bir haftada bir dünya değişti.

  Ağız dolusu çığlıklarımız Kadir Has Tesisleri´nde yankılanınca, 3-5-2 sistemiyle Amerika´yı yeniden keşfetmeyi deneyen Kayserispor´da teknik patron Marius Sumudica, ´Pardon´ dedi ve geri pas yaptı. Daha doğrusu aklını başına aldı ve tüm Türkiye´nin geçer akçesi 4-2-3-1´e dönerek değişimin hasosunu yaptı.

  Değişim bununla da bitmedi Kayserispor´da. Galatasaray maçında 11 oynayan kaleci Silvia Lung, Espinazo, Boldrin, sakatlığı nedeniyle Asamoah Gyan, cezası yüzünden de Lopez kenarda kaldı. Bu oyuncuların yerine ise Muammer, Atilla Turan, Şamil Çinaz, Badji ve Varela görev yaptı. Hem sistem hem takımın yarısı değişince, daha da önemlisi Deniz Türüç gibi bu ligin en önemli hücum silahı önce Umut´un arkasında, sonrasında ise kanat oyuncusu olarak görev yapınca iyi şeyler oldu.

  Her ne kadar iki penaltı vuruşuna rağmen maç 1-0 bitse bile, yeni sezonun ilk üç puanı fevkalade kıymetliydi. Demek ki neymiş; doğru söze kulak tıkanmayacakmış. Umarız bu sözler Sumudica´nın kulağına küpe olur da ´İlla da 3-5-2´ diye ısrar etmez bundan sonra.

  Tabii Kayserispor´un evinde oynadığı ilk 90 dakikadan galibiyetle ayrılmasında Göztepe´nin genç teknik direktörü Tamer Tuna´yı da kutlamak lazım. Zira Kayserispor´un sıkıştığı anlarda takımını hücuma taşıyan ve adam eksiltmesi ve kenar ortalarıyla efektif bir saha duruşu sergileyen Halil Akbunar´ı oyundan almasını unutmamak, not etmek boynumuzun borcu...

  Sonuç şu; galibiyet güzel ama Kayserispor´un daha çok çalışması gerekir. Gerçek bu!