Necmettin ÇUHADAROĞLU


DEĞİŞİM

Makam ve mevkiler kimsenin babasının malı değil. Kimse zorla oturmadığı gibi hizmet edersiniz yada edemezsiniz günü gelince ?´yeter´´ demesini siz bileceksiniz.


 

Makam ve mevkiler kimsenin babasının malı değil. Kimse zorla oturmadığı gibi hizmet edersiniz yada edemezsiniz günü gelince ?´yeter´´ demesini siz bileceksiniz. Siz bilmezseniz de birileri sizin adınıza bunu der.  Kendi rızanızla gitmezsenizde ayak oyunları ile gidersiniz. Tarihin derinliklerinde tozlu sayfaları açarsanız yada okursanız bunları görürsünüz.

Ak Parti de de değişim rüzgârı başladı.

Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ?´bu yılsonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe ve belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz dedi.  Bu konuşma tüm teşkilatlar ve iller için geçerli olacak gibi.

Bunu söylerken bence Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın cebinde isimler şimdiden belli olmuş durumda. Tabi ki her şeyin hayırlısı. Bundan sonra birazda başkaları hizmet kervanına katılsın, yeni yüzler, yeni isimler ve bu heyecanı taşıyacak kişiler deniliyor.

 Doğru olan da bu.

Kendilerini cam fanuslar içerisinde görenler, halkın içine inmeyenler, kendi dünyalarında yaşayanlara tabi ki dur denilecek. Bu sadece il, ilçe ve belde ile de sınırlı kalmayacak. Ellerinde makam ve mevkileri kendi akrabasına kullananlara, yalan yanlış kimseyi dinlemeden yaptıkları işlerin karşılığında da hesap verecekleri unutarak iş yapanlara da sıra gelecek.

Durum böyle.

Kayseri ölçeğine bir bakalım.

Kayseri Emniyet müdürlüğünün yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde hemen hemen her gün  NARKOTİM lerin operasyonlarına şahit oluyoruz. Sanki gizli bir el değdi emniyete. Allah tekerlerine taş dokundurmasın. Her gün bir uyuşturucu operasyonuna şahit oluyoruz. Malatya yolundaki malum nokta da kaçakçılara göz açtırmayan bir ekip, sokak satıcılarına yapılan başarılı operasyon derken Maşallah diyoruz. Bunun nedeni aslında ne biliyor musunuz?

Emniyetinde FETÖ den temizlenmesi değil mi?

Bana göre böyle. Tabi bu arada başarılı ve özverili çalışmalarına kimsenin toz kondurmak gibi bir niyetim yok olmazda. Allah  işlerini rast getirsin. Vatanımız için, bayrağımız için çalışan tüm güvenlik güçlerimizden Allah Razı olsun.

Diğer taraftan düğün mevsimi geldi malumunuz. Her yerde havai fişekler atılmaya doğayı kirletmeye devam ederken, Kayseri de sadece bu iş üç kişinin ateşleme yetki belgesi olmasına rağmen tüm hızı ile devam ediyor, dur durak bilmez bir şekilde hava-i fişekler ateşleniyor. İlla başımıza kötü bir hadisenin mi gelmesi lazım bunu da sizlerin takdirine bırakıyorum.

Son olarak hocam;  haksızlık yapmak, kul hakkına girmek, yalan söylemek, riyada bulunmak, birilerinin ayağını kaydırmak, doğru söyleyenleri susturmaya çalışmak, gözü ve sözü ile harama bulaşmak, para alamadığı belediyeyi suçlamak, başarısını kıskandığı insanlar suç atmak, kendi çıkarı için başkasına iftira etmek orucu bozar mı?

Hayırlı İftarlar.

Kalın Sağlıcakla.