Mehmet KETENCİOĞLU


DAN PETRESCU İLE YAPILAN SÖZLEŞME AKLA ZARAR!

41 senede 34 teknik direktör değiştiren Hes Kablo Kayserispor'da 1979-2000 yılları arasında 21 yılda 10 hoca görev yaparken 2001-2021 yılları arasında 20 yılda 24 hocaya görev verilmesi kulübün kötü bir şekilde yönetildiğini gösteriyor bize. Böyle başa böyle tıraş diyeceğim ama vefakâr taraftarın bunda ne suçu var.


41 senede 34 teknik direktör değiştiren Hes Kablo Kayserispor'da 1979-2000 yılları arasında 21 yılda 10 hoca görev yaparken 2001-2021 yılları arasında 20 yılda 24 hocaya görev verilmesi kulübün kötü bir şekilde yönetildiğini gösteriyor bize. Böyle başa böyle tıraş diyeceğim ama vefakâr taraftarın bunda ne suçu var.

Hes Kablo Kayserisporumuz Süper Ligin 18.hafta maçında Yeni Malatyaspor'dan 3 puan alarak son iki haftayı galibiyetle kapatmayı başardı. Maç ile ilgili yorumlara geçmeden kafama takılan istikrarsız kulüp yönetimini, daha doğrusu hoca tercihi açısından kötü yönetimi araştırdım ve maalesef hoca tercihini Kayserispor’un genellikle doğru yapamadığına tanık oldum. Neden maç sonrası böyle bir şey aklıma geldi diye soran kardeşlerim olabilir. Samet Aybaba'dan boşalan koltuğa Dan Petrescu "ya aşı tutarsa" diyerek getirildi.  Getirildi ama Rumen hoca bir türlü Kayseri’ye gelemedi. Adam ne ağır bir adam ki Dubai'den uçakla 8 saatlik yolu kaydetmedi. Hes Kablo Kayserispor’u izlemeleri için yardımcılarını gönderdi. Kendi bugün Kayseri'de olacak. Dakika bir, gol bir. Buradan da geçtik geç gelsin güç gelmesin diyeceğiz ama Berna Gözbaşı ve yöneticilerin şu ekonomik sıkıntı içinde olan kulübe nasıl zarar verdiklerini Dan Petrescu ile yapılan sözleşme ile görünce onu da diyemedik. Dilimiz tutuldu, gören gözümüz görmez, kulağımız duymaz oldu. Aptallaştık kaldık yöneticiler sayesinde...

 

AKLA ZİYAN; DAN PETRESCU SÖZLEŞMESİ

Hes Kablo Kayserisporun iş bilir yöneticileri Rumen hoca ile bol bonuslu sözleşme yapmışlar. İşte akla zarar sözleşme... 100 bin Euro imza parası alacak. Maaşı da 400 bin Euro olacak. Kayserispor’un sözleşmeyi 1 yıl uzatma hakkı olacak. Sözleşme uzarsa Dan Petrescu850 bin Euro maaş alacak. Ayrıca sözleşme de yer alan bonuslar da şöyle olacak.

× Kümede kalınması halinde 100 bin Euro ödenecek

× Takım ligi ilk 5 te bitirirse 100 bin Euro ilave ödenecek.

× Takım Türkiye kupasını kazanırsa ilave 200 bin Euro verilecek.

× Takım süper ligi kazanırsa 500 bin Euro ödenecek.

× Takım Avrupa kupalarında grup aşamasına kalırsa 500 bin Euro ödenecek.

Türk hocaların ağzını açıkta bırakan sözleşmeyi Berna Başkan ve yönetimine imzalatan Rumen hoca nerelerde görev almış ona da bakalım. Sportul, Rapid Bükreş, Wisla Krakow, Urzeni, Kuban Krasnador, Dinamo Moskova, Al Arabi Mureş, Jiangsu, Al Nasr, Guangzhou ve son olarak CFR Cluj, zannedersin ki Rumen hoca Premier Ligde, La Liga ya da Bundesliga dagörev yapmış... Sen aklıma sahip ol Allah’ım diye dua ediyorum, yöneticilere de akıl fikir ver ya rabbim diye yalvarıyorum! Son iki haftada, adı sanı duyulan Beşiktaş forması giyen Bayram ve Samet hocalardan daha verimli olan Alper Kelkitli ve Uğur Kulaksız ile 6 puanı üst üste 2 maçta alan arkadaşlarımıza bu sözleşmedeki yazan tutarların yüzde 20’si ödense inanın bu takımı kimse tutamaz. Kalan % 80 ide futbolculara motivasyon primi verirsiniz olur biter. Ama futbolda rakamlar üzerinde çok çirkinlikler döndüğü için buna da yaklaşmaz iş bilir yöneticiler. Maça gelince dünya üçüncü olan Milli takımımız ve o dönemin federasyon başkanı Haluk Ulusoy aklıma geldi. Sayın başkan o dönemde federasyonda ve milli takım kampında geçirmişti 24 saatini. O futbolcular ve Şenol Güneş ile her sıkıntı ve sevinci paylaşmış "başkanınız yanınızda gençler" demişti. İşte o sahip çıkma, futbolcuya bağrını açma dünya 3.lüğü getirmişti bize. Şimdi Kayseri’nin genç hocaları ile üst üste alınan 6 puan var. Bu galibiyetlerden sonra futbolcuların, teknik kadro nasıl sevinci paylaştığını görünce o tabloyu yaşadım mazide. Yeter ki değer verilsin Kayseri’nin genç hocalarına, futbolcularına. Yine yeniliriz, yine sıkıntılı günler yaşayabiliriz. Ama hiç olmazsa hem rezil olup, hem de paramızı boş yere yedirmeyiz. İşte Yeni Malatyaspor maçından çok zorda olsa alınan 3 puanı sırrı da bu. Ne iyi futbol, ne taktik anlayış. Sadece samimiyet ve iyi niyet...