Mehmet KETENCİOĞLU


ÇOK ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL !

Süper Lig Cemil Usta sezonu 16.hafta maçına Kadir Has Stadında çıkan temsilcimizin karşısında dev bütçesi ile mücadele eden şampiyonluğun en büyük adaylarından Medipol Başakşehir vardı. 


ÇOK ZOR AMA
İMKANSIZ DEĞİL !

Süper Lig Cemil Usta sezonu 16.hafta maçına Kadir Has Stadında çıkan temsilcimizin karşısında dev bütçesi ile mücadele eden
şampiyonluğun en büyük adaylarından Medipol Başakşehir vardı.  Sahaya çıkan İstikbal Mobilya Kayserisporumuz da ilk on bir futbolcunun piyasa değeri 7.2 milyon Euro iken, konuk ekibin ilk on bir piyasa değeri 36.3 milyon Euro..  Maç başlamadan yedek kulübesine bir baktık, Başakşehir'in yedekleri bile İstikbal Mobilya Kayserispor 'da olsa ligi temsilcimiz rahat üst sıralarda bitirir diye düşünmeden edemedik. Bu kadar üst düzey futbolcunun olduğu kadro karşısında ilk on dakikada bocaladık, elimiz ayağımıza dolandı ve 2 gölü 5 dakika ara ile ilk yarıda yedik.

 

2. Yarıda kendimize gelmeye çalıştık ama tecrübeye ve paralı ayaklara yenildik. Mac sonucu kalecimiz Lung olmasaydı 7-1 Başakşehir lehine bitebilirdi, aslında lider Demir Grup
Sivasspor’un , Gençlerbirliği deplasmanında sadece 1 puan alabilmesi Başakşehir’i 3 puan için daha da hırslandırdı, bu maçtan aldığı 3 puan ile lider arasındaki puan farkını 4 e indirdi, "şampiyonluğun en büyük adayı benim" dedi.
İlk yarının son maçını bu hafta sonu oynayıp "bitse de kurtulsak" sendromundan 2.yarı başlayana kadar kurtulmaya çalışacağız. Can çıkmadıkça umut bitmez diyerek nefes almaya çalışacağız. Çok zor olsa  bile...Düşeceğimiz son günde Belli olsa bile olsa direnmeye çalışacağız. Evet hem maddi hem manevi açıdan durum çok ama çok zor.

Her ne kadar "ölsünler" diye üzerimize toprak atan çok olsada bu kör kuyudan bir yolunu bularak çıkacağız diye ümit ediyoruz Aşağıdaki yazıda bize kıssadan hisse bir örnek olur inşallah. Günlerden bir gün köylerden birinde bir çiftçinin eşeği kör kuyuya düşer. Eşek saatlerce acı içinde kıvranır ve anırır. Eşeğin sesini duyan sahibi gelip baktığında zavallı eşeği kuyunun dibinde görür. Çaresiz çiftçi köylüleri yardıma çağırır köylüler eşeği kurtarmak için çare arasalar da bulamazlar. Tek çarenin kuyunun üstüne toprak atmak olduğunu düşünerek eşeği öldürmeye karar verirler. Her atılan toprağı zavallı hayvan kenara itince altındaki yükseklik her kürekte daha da artar ve eşek uzun bir saat sonra istemese de kuyudan çıkar. Dışarı çıkan eşek köylüleri hayrette bırakmıştır, ama hayatta kalan eşek olmuş sınavı kaybeden kötü kalpli köylüler olmuştur.... Anlayana !