Mehmet KETENCİOĞLU


ÇIKMAYAN CANDAN UMUT KESİLMEZ DEDİK AMA OLMADI!

Ziraat Türkiye Kupasında ilk 8 takım arasına kalmak için çıktığımız rövanş maçına "çıkmayan candan umut kesilmez" diyerek çıktık ama ilk maçta kendi sahamızda Akhisarspor´a 2-1 yenilmenin bedelini Egede ödedik.


Ziraat Türkiye Kupasında ilk 8 takım arasına kalmak için çıktığımız rövanş maçına "çıkmayan candan umut kesilmez" diyerek çıktık ama ilk maçta kendi sahamızda Akhisarspor´a 2-1 yenilmenin bedelini Egede ödedik. Yolun sonundaki kupayla beraber kulübün kasasına girebilecek 8,5 milyon Euro´dan da mahrum olduk. Sağlık olsun, bundan sonra zaten  kısıtlı olan kadro ile lige daha iyi konsantre olmamız gerekir.

Son 16 turu kupa maçındaki 2-1 yenildiğimiz karşılaşmadan sonraki yazımda 
"rövanş maçında işimiz zor ama imkânsız değil "diye yazmıştım. Akhisarspor karşısında ilk maçtan daha iyi bir mücadele vermemize rağmen skor dezavantajı ile gardımız 3 net gol pozisyonunu kaçırınca düştü, kupaya veda bana göre maçın son 20 dakikasında gerçekleşti. Hikmet hoca alt yapıdan yetişen 15 yaşındaki Emre Demir kardeşimizi bu gardın düşmesi ile 86.dakikada Şamil´in yerine oyuna dahil etti. Bu kardeşimiz son 10 dakikada oyuna dahil edilebilirdi, ama demek ki Hikmet hoca son 5 dakikaya kadar çeyrek final umudunu korumuş. Bu da bir hoca için gayet normal. Hoca cemaat meselesi gibi!...
Rövanş maçında Kucher, Kravest ve Atilla Turan´ın kaçırdıkları goller yine saç baş yoldurdu. Hele hele Kravest´in sahadaki isteksiz görüntüsü direk ilk on birde niye oynatılmadığının kanıtıydı. Diğer futbolcular hatasıyla, iyisiyle ellerinden gelen gayreti gösterdiler ama  Kravestte ki bu mızmız futbol "acaba bunun bir derdimi var" sorusunu akla getirdi.

BURSA MAÇI ÇOK ZOR GEÇECEK...
Cumartesi günü 19.hafta maçında Kadir Has stadında Bursaspor ile oynayacağız. Bursaspor hızlı futbol oynamaya çalışan genç futbolculardan kurulu bir ekip. Oyun anlayışlarında 1 puanı al gerisini sonra düşün felsefesi olduğu için oynadıkları 18 maçtan 10 beraberlik  aldılar. Ligin en fazla berabere kalan ekibi muhtemelen İstikbal Mobilya Kayserispor  karşısında da kontratak futbol ile oynayacaktır. Ekibimiz de Cherry, Deniz, Varela ve Umut
Bulut forvet hattında 2 kişilik mücadele verirlerse ligin en az gol yiyen 2 takımından biri olan Timsahları 2 ve üstü gol atarak Kayseri´den uğurlayabilirler. Aksi halde bunun tam tersi sonuç ile Allah korusun karşılaşabiliriz! Aytaç Kara, Umut Nayır ve Yusuf Erdoğan´a Hikmet hocanın daha farklı bir tedbir alacağını  düşünüyorum. Akhisarspor ile oynanan kupa rövanş maçında ki gibi, Bursaspor da defans bloğumuz topu ayağına alınca pres yaparsa ,orta sahamızda defansımıza yardıma gelmekte geç kalırsa yandı gülüm keten helva! Hikmet hocanın acilen bu sorunu çözeceğine inanıyorum. 
Hikmet hoca ve ekibiyle bugüne kadar her maçtan en az bir puan diye sahaya çıkan ekibimiz şu ana kadar bu beklentinin üzerinde puan aldı, inşallah bu maçtan 3 puan  alarak taraftara umut, kendilerine moral vereceklerdir.