Memduh BORAZAN


ÇIKIŞ DEVAM ETSİN

Hikmet Karaman´ın gelmesinden sonra toparlanan ve puan üstüne puan alan İstikbal Mobilya Kayserispor, zorlu bir maça daha ev sahipliği yapacak.


 

Hikmet Karaman´ın gelmesinden sonra toparlanan ve puan üstüne puan alan İstikbal Mobilya Kayserispor, zorlu bir maça daha ev sahipliği yapacak.

Kupada isteksiz ve hedefsiz oldukları için elendiler. Elbette gücün, moralin, hedefin olur, durumlar iyi olurda kupa ve ligi bir arada götürebilirsin. Ama Kayserispor için lig daha önemli. Alt sıralar ateş gibi yanıyor. Bakın ara transfer döneminde alt sıralardaki takımlar önemli takviyeler yaptı. Gücüne güç kattı. Yani ligde kalabilmek adına önemli hamleler yaptılar. Kayserispor ise elindeki futbolcularla ligi tamamlamak zorunda. Transfer yasağı maalesef çok kötü bir zamana denk geldi. Üst üste yaşanan sakatlıklar, eksik kadro ve zorlu maçlar derken sarı kırmızılı camiada zorlu haftalar bir birini kovalar oldu.

Cumartesi günü işte Bursaspor maçı var. Bu maç olmazsa olmaz, kazanılmazsa hiç olmaz maçı. Bir çıkışın, bir yükselişin devamı Bursaspor maçı olmalı. Bu arada sakatlıklardan bahsederken Bilal Başaçıkoğlu´nun beklenmedik sakatlığı yine dengeleri alt üst etti. Planlar bu sefer yine değişti. Yani her an kötü bir haber ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz Kayserispor´da. Bir futbolcunun yerini şu zamanda doldurmakta güçlük çeken Teknik patron Hikmet Karaman eminim ki kara kara düşünüyordur. Önemli bir eksik Bilal´in olmaması.

İşte transfer yapamamanın kıymeti burada anlaşılıyor. Artık alt yapıdan kadro eksiği giderilebiliyor ama güç dengesi alt üst oluyor. Her sıkıntıya rağmen yine de yapılan kan değişikliği ile birlikte Kayserispor´un bu zor günleri de atlatacağına inanıyorum. Bursaspor maçı her şeye rağmen kazanılmalı. Taraftarın önünde, seyircinin önünde alınacak üç puan hevesleri artıracak, umutları yükseltecek ve gelecek haftaya hırsla girilmesine vesile olacaktır. Umarım Kadir Has Stadı tribünleri bu maçta dolar. Takımını destekleyen taraftarlar, seyirciler o stattan mutlu ayrılır. Yolun açık, puanın üç olsun İstikbal Mobilya Kayserispor.