Necmettin ÇUHADAROĞLU


CEM-A-AT

Ne zaman cemaatleşme başladı, o zaman nifak tohumları saçıldı.


 

Ne zaman cemaatleşme başladı, o zaman nifak tohumları saçıldı.

Örnek mi?

Geri kalmış ya da gelişmekte olan ülkelerde din en büyük afyondur. Empoze edersiniz doğru ise tamam değilse yandı keten helva.

Allaha giden yol tek ise ne gerek var şekle ya da cemaatleşmeye.

Ne geldi ise başımıza cahiliyye dönemi düşüncelerimizden geldi. Allah´ın ilk emri kainat kitabında oku olmasına rağmen günde bir sayfa Kuran okumadık.

Bir gazete okumadık. Dergi, mecmua hak getire.

O kadar tembellik içimize işledi ki, akıllı telefonlarda bir metin okunma oıranı yüzde birlere düşerken video klipleri izleme oranı yüzde doksanlarda. İşte bizim halimiz.

Gençlik ortada yok. Var ama beynini telefona kiraya vermiş durumda.

Biraz gerilere gidelim.

En büyük casus Lawranse. I. Dünya savaşı yıllarında Arapları Osmanlı devletine karşı ayaklandıran ve birkaç dini sembol ve hurafeleri Araplara ve daha sonra arpalardan da bizlere getiren zatı şerefsiz. Yüzyıllardır Osmanlı hakimiyetinde huzur ve barış içinde yaşayan Araplara, kavmiyetçiliğin dini bağlardan daha önemli olduğu propagandasını yaptı. Arap liderleriyle görüşüp, onları Osmanlı Devleti´ne karşı isyana teşvik etti. Mekke şerifi Hüseyin bin Ali´nin oğlu Emir Faysal komutasındaki düzensiz birliklerle birlikte Osmanlı ordusuna karşı gerilla mücadelesi verdi. Arapları, Medine?deki Osmanlı muhafız birliklerini şehirden çıkarmamaları konusunda ikna etti. Abdülaziz bin Sü´ud´a, İngiltere´den büyük miktarda para, silah, cephane, teçhizat ve levazım malzemesi sağladı.

Daha sonra Ortadoğu´da bulunan ülkelere el attı ve İngiliz himayesini kabul eden ülkeler tek tek Osmanlıya karşı çıktı. Osmanlı İmparatorluğunun batması ile birlikte bağımsızlıklarını ilan ettiler.

O dönemde İngilizler şimdiki gibi sinsi sinsi işlerini görmez açıktan dünyanın jandarması benim derdi. Şimdilerde ABD nin yaptığını İngilizler yapıyordu.

Lawranse olayı Cumhuriyet döneminde de devam etmiştir. Arapları Osmanlı devletine kışkırtan zihniyet bu seferde Kürtleri Cumhuriyete karşı kışkırtmıştır.

Cumhuriyet döneminde ise, ilk isyan yine kendilerine Şeyh ya da cemaat denilen Şeyh Sait ve aşireti tarafından cumhuriyete ve inkılaplara karşı gerçekleştirdiği ayaklanmadır. Şubat 1925´ten Nisan 1925´e kadar süren Şeyh Said isyanı Cumhuriyet tarihinin ilk geniş çaplı ayaklanmasıdır.

Zihniyet aynı.

Kavga aynı, amaç aynı.

Sadece isim değişik.

Siyaseti elinde bulunduran küresel baronlar istedikleri ülkede istedikleri isyanı çıkartıyor burada bulunan cahiliye devri insanları da inanıyordu.

Daha sonraları her cemaat ülkenin siyasi erkini etkilemiş ve cemaatler artık ülkeyi idare eder hale gelmişti. Bunları örneklerini yakın tarihimizde de gördük.

İşin özü; Ne zaman okumaktan vaz geçtik, çok şey biliyormuş gibi gözüken dini duygularımızı sömüren dört beş şaklabana teslim olduk. Bizim dini duygularımızdan beslenenler kendilerine dünya saltanatı kurarken cezasını onlara inananlar çekti.

En basit örneği FETÖ.

Bu konu uzar gider.

Bana göre cemaatlere operasyon yapılmalı mı?

Evet.

Yine söylüyorum.

En iyi cemaat cami cemaati.

Kalın Sağlıcakla.