Metin SÖNMEZ


ÇARPILIRSINIZ VALLAHİ!

Kayserispor, Mesut Bakkal Hoca ile 2´de 2 yaptı.


 

  Kayserispor, Mesut Bakkal Hoca ile 2´de 2 yaptı. Bu Çok değerli galibiyetlerin getirdiği 6 puan, matematiksel olarak olmasa da, işi bitirme noktasına taşıdı. Artık bu takıma karada ölüm yok.

  İçeride Alanya, ardından Trabzon deplasmanı öncesi camianın üzerine sünepe bir bulut gibi çöreklenen kâbus yüklü günler gitti, Güneş açtı Erciyes´in zirvesinde? Kayserispor´un tarihinde Trabzon´u deplasmanda yendiği ilk maç olarak da kayıtlara düşüldü bu 90 dakika. Lig´in ikinci yarısının lideri olan ve sergilediği futbolla da beğeni toplayan Karadeniz temsilcisi önünde baştan sona futbolun efektiflik yanını ortaya koyan Kayserispor çok haklı bir galibiyetin altına imza attı. Buradan ifade edelim de, sosyal medya üzerinde zırvalayanlara da ders olsun. Mış, muş gibi kıytırık, kifayetsiz kelimelerin arkasına sığınarak bu galibiyete çamur atmaya kalkışanlar var ya? Samimi söylüyorum, bu tertemiz pirüpak galibiyet üzerine senaryo yazarsanız, çarpılırsınız vallahi?

  Karşılaşma başlar başlamaz, daha o dakika itibariyle Kayserispor bu mücadeleye mental olarak iyi hazırlandığını ortaya koydu. Her fırsatta, ?Ersun Yanal´ın çırağıyım? diyen Bakkal Hoca, bir dönem birlikte yol aldığı Trabzon´un deneyimli teknik adamına karşı verdiği sınavda boynuzun kulağı geçtiğini mesajını da en net biçimde vermiş oldu. 90 Dakika boyunca ne istediğini bilerek oynayan ve doğru bir stratejiyi sahaya yansıtan Sarı-Kırmızılı takımda, Lawal ve Welliton da ekstradan katkı sağlayınca işi nihayetlendirmek daha kolay oldu. Bu Lawal gerçekten çok ilginç bir futbolcu? Oynadı mı takımı şaha kaldırıyor, oynamadı mı takımı batırıyor. Trabzon´a karşı inanılmaz oynadı ve attığı birbirinden şık iki golle de galibiyetin baş mimarları arasına adını yazdırdı.

  Lig sonlanırken? Bitime 4 hafta kala? Kayserispor denizleri aştı geldi, merak etmeyin, bu takım derede boğulmaz!