Mehmet KETENCİOĞLU


CAN SUYU DENİZLİ'DEN GELDİ

Süper Lig Cemil Usta sezonu 22.hafta maçı için Yukatel Denizlispor deplasmanında mükemmele yakın bir takım oyunu oynayan Hes Kablo Kayserisporumuz aradığı hayat öpücüğünü buldu.




Süper Lig Cemil Usta sezonu 22.hafta maçı için Yukatel Denizlispor deplasmanında mükemmele yakın bir takım oyunu oynayan Hes Kablo Kayserisporumuz aradığı hayat öpücüğünü, hatta takıma diriliş aşısı olacak 3 puanı  önce Kayseri'den Denizliye,daha sonra Denizliden Kayseriye "işe yaramaz" diyerek gönderilen Sapunaru'nun altın değerindeki tek golü ile aldı.
Aslında Hes Kablo Kayserisporumuz da takıma cansuyu Robert Prosinecki hocanın geldiği günden buyana ısrarla "Hes Kablo Kayserispor Süper Ligde" kalacak. Buna herkes inansın cümlesindeki cesaret veren dokunuşu ile geldi dersek yanlış yapmayız. Hoca getirdiği futbolcuların kalitesi her ne kadar tartışılsa da "hiç kimse inanmasa da ben takımda oynayacak bütün futbolculara kefilim "mesajı verdi. Bu güven de futbolcular üzerinde bu maçta etkisini gösterdi. Geçen hafta kendi evimizde berabere kaldığımız Antalyaspor maçı sonrasındaki yazımızda "önümüzdeki maçlarda gol
yeme hastalığına son veremezsen bu iş olmaz, golü atıp hemen akabinde gol yiyor sevincimiz kursağımızda kalıyor" demiştik.


Prosinecki hocada bu hastalığa bu maçta kısmende olsa neşter vurdu. Kısmende olsa diyoruz, nedeni ise maç boyunca 112 top kaybı yapmış Hes Kablo Kayserisporumuz da oynayan futbolcularımız Süper lig bu kadar pas hatasını kabul etmez bileti keser ,seni alt lige yollar ! Neye göre bu top kayıpları derseniz futbolculara göre ayrıntısı şöyle; Lopes 7 ikili mücadeleden 5ini kazandı ,15 top kaybı yaptı. Emre Taşdemir 7 ikili mücadeleden 3'ünü kazandı 21 top kaybı oldu. Angelo 8 top kaybı ile oynadı. Takıma hayat öpücüğü veren Sapunaru 3 top kaybı ile çok başarılı idi. Gustavo 7 top kaybı,Henrigue 13 top kaybı, Mensah 15 top kaybı,Djedje 9 top kaybı mesanoviç 12 top kaybı ve Kravets 8 top kaybı ile sahada mücadele verdi." KAYNAK SOFA SCORE"
Hafta içinde hocanın bu yaraya da acilen merhem sürmesi gerekirki bu 3 puan işe yarasın. 90 dakika içinde 70 in üzerinde pas hatası yapan takımların maç sonunda % 70 oranında  sahadan mağlubiyet ile ayrıldığını gösteriyor istatistikler .

ÖNÜMÜZDEKİ  3 MAÇTAN EN AZ 7 PUAN ALMALIYIZ

22.hafta maçında aldığımız 3 puan Hes Kablo Kayserisporumuz için tabiki çok değerliydi.  Ama Halen ligden düşmeye en yakın takım biz olduğumuz için tabiri caizse bir fırın ekmek yemek zorundayız. Halen üstümüzde yer alan takımlara karşı 6 puan eksiğimiz var. İnşaallah bu canlanış  bu hafta sonu kendi sahamızda İttifak Holding Konyaspor maçı ile devam eder. Çok daha ileri haftaların hesabını yapmak yerine bir sonraki maçı düşünerek futbolcuları hazır hale getirecek yılların tecrübesi Prosinecki 'nın acilen yapması gerekeni bir daha tekrarlayalım.Denizli maçında çok iyi mücadele eden futbolcuların daha az pas hatası yapması için acil önlem alması gerekirki umutları biraz daha çoğaltalım, bu cansuyunu Hes Kablo Kayserisporumuz gönül verenlere de sunalım, çünki hayat devam ediyor...