Necmettin ÇUHADAROĞLU


Çalışmayan gazeteci olur mu?

Oluyor demek ki 10 Ocak çalışan gazeteciler günü yapmışlar. Gazeteciler ikiye hatta üçe ayrıldığında bazıları bu işi spor olsun diye yapıyorlar.


 Beş sene içerisinde ev alıyorlar, araba alıyorlar kendilerini adam sayanların işlerini yapıyorlar derken bir zaman geçiriyorlar.
Allah işlerini rast getirsin. Birde en önlerde onlar oluyor. Salatalığım var diyenlere tuz alıp koşuyorlar. Kısacası iyi yalıyorlar. Bu sebeple de zengin gazeteci oluyorlar. Utanma yok, arlanma yok, haya yok. Sokakta hiçbir haberi kovalamamışlar, bir ajandaya, bir pakete satılmışlar vesselam.
Görünen o ki bu iş daha da devam edecek.
Her günün adamı olmuşlar. Her kalıba girmişler. Hayatlarında bir gün bir garibanımı sevindirmişler. Çoluklarını, çocuklarını, hısım ve akrabalarını kamu özel fark etmez doldurmuşlar. Sonrada sıkılmadan bu işlerin gizli kalacağını ummuşlar. Umsalak olmuşlar. Her işte parmağım olsun demişler.
Diğerleri mi?
Evlerini zor geçindirmiş. Kimseye eğilip bükülmemiş. Hainlik, evrakta sahtecilik yapmamış, çalışmış, çalışmış, çalışmış.
Namusu ile geçinmeye çalışan gazeteciler evlerine sıcak bir ekmek alıp gittiklerinde rahat uyuyorlar. Diğerleri mi?
O da bizi ilgilendirmiyor.
Bu iş maalesef böyle. Vefasızlık almış başını gidiyor. Çalışan gazeteciler depremlerde ölüyor. Savaş ortasında yaralanıyor. Buradakiler ise servetlerine servet katıyor.
Hele Kayseride biri var ki evlere şenlik. Her şeye konuşuyor. Her şeyi o biliyor. Her şey hakkında bilgisi var. Leyleğin ömrü iki lak lak, onlarda böylece ömürlerini tamamlıyor.
Daha sı da var onun dışında her yerde eli olan tüm akrabasını sağa sola yerleştirenler sizinde gününüz kutlu olsun. Yalanı gerçek gibi anlatanlar sizinde, evini iş yerini kazandığı haksız kazançlarla geçindirenler, belediye kapılarında ağlayanlar, çerçeveli fotoğraf satanlar, kendini ön plana çıkartmaya çalışanlar, pazarlamacılar, hırlılar, hepinizin de günü kutlu olsun.
Selam olsun ekmeğini helalden kazananlara.
Sizin gününüz yok.
Sizin için her gün 10 Ocak.
Allaha emanet olun, kalın sağlıcakla.