Necmettin ÇUHADAROĞLU


ÇALIŞMAK


Dedikodu kazanı kaynıyor. Kayseri de bazı konularda bunun için bir arpa boyu kadar bile ilerlenemiyor. İşte sebebi yukarda bahsettiğim dedikodu yüzünden.
Şeyler uçmazmış, mürit uçururmuş lafı da bu memleketteki dalkavuklar için biçilmiş kaftan. Bizler bu memleketin ince hesaplarını yapan insanlar değiliz. Bizler bu memleketin ilerlemesi için,gelişmesi için kaygı duyan insanlarız.
İyi şeyler bu memleket için yapıldığından yapanların yanında hatalı işler ve kararlarda ise karşısındayız. Bu hangi partiden olursa olsun. Bu memleket için elini taşın altına koyanlardan ve kaygı duyanlardan çalışanlardan Allah razı olsun. Bu memleket için hala dedikodu üretenlerden ise tabi ki razı olmasın. Onları ıslah etsin. Islahı mümkün değilse de kahru perişan etsin.
Bir avuç suda fırtınalar kopartanlar yazılan yazıları kendi üzerine alınanlar sağa sola telefon açarak araya insanları düşürenler korkmayın. Birde her yazıyı üzerinize almayın, alınmayın. Bizlerin kimse ile husumeti olmaz ve olamazda. Yanlışa yanlış deriz o kadar.
Defalarca söyledim kimse bu yazıları yazdırmıyor. Yazdıramaz da. Aklınızın bir köşesine bunu yazın. Benim sizler gibi bir bağlantım ve bağımlılığım yok. Doğrudur bir siyasi partide basın danışmanı olarak görev yapıyorum ama bu birilerinden icazet yada emir aldığım anlamına gelmez. Yaklaşık on dokuz aydır bu böyle oldu görevde kaldığım sürece de bu böyle olacak. Daha bir gün bana İl Başkanım şunu yaz bunu yazma dememiştir. İl yönetiminde bulunan dava arkadaşlarım, büyüklerimde böyle bir şey söylememiştir. Bunu bilin diye söylüyorum. Hani her yazıda abilerinizi hatta başkanımızı arıyorsunuz ya bir bilgilendirme notu olarak bunu alın.
Bunlarla uğraşırken kaybettiğimiz zamanın ardından yetişmekte zorlanıyoruz. Önümüzde en zor seçimlerden birisi var. Herkes sosyal medyada kendi görüşünü paylaşıyor ama atladığımız bir konu var. Atı alan Üsküdar´ı geçmeden bir şeyler yapmalı. Biz kendi içimizde birbirimize düşme işlemi ile uğraşırken elin adamı kendi dünya görüşünde olanları örgütlemeye devam ediyor.
Bizlere düşen görev Evet ama neden Evet, Hayır ise neden Hayır olmadığını daha iyi anlatmak. Halkın içine inmek. Vatandaşlar ile hasbıhal ortamında dersimize iyi çalışmak. Reis´in dediği gibi ´´halkın yanında halk olmak´´ görevini yerine getirmek gerekir. Sizlerde inin artık cam fanuslarınızdan, çıkın halkın arasına, dedikoduya kulaklarımızı tıkayalım.
İşimiz zor ve büyük.
Geleceğin Türkiyesini inşa etme görevi bize düştü. Yalanla, dolanla, hırsla, gıybet ile geçirecek zamanımız yok.
Şimdi çalışma zamanı.
Çalışmazsak ne mi olur?
Sınıfta kalan sadece biz değil tüm Türkiye olur.
Kalın Sağlıcakla.