Erhan KAN


BÜYÜK SORU İŞARETLERİ!

Beklenen oldu ve tüm ligler ertelendi. Toplum sağlığı açısından uzun süredir gündemi meşgul eden bu kararın alınmasından sonra elbetteki farklı görüşler ortaya atılmaya başladı.


Beklenen oldu ve tüm ligler ertelendi. Toplum sağlığı açısından uzun süredir gündemi meşgul eden bu kararın alınmasından sonra elbetteki farklı görüşler ortaya atılmaya başladı. Şu anda nasıl ki sağlık dışında önemli bir konu yoksa bu salgının geçmesinden sonrada gündememizi meşgul edecek bir çok konuyu beraberinde getirecek bu erteleme olayı. Şimdiden bu erteleme sonrası için her kafadan bir ses çıkmaya başladı bile...

 

            ****************

     Liglerin ne kadar bir ertelemeye uğrayacağı bu soruların başında geliyor. Her federasyon buna kendi karar verecek gibi uçuk açıklamalar olsada, bu durma bence tek yetkili sağlık bakanlığı ve bilim kurulu olacaktır. Zira, salgının ne kadar süreceği, kaç kişiye sirayet edeceği bu zamanın belirlenmesinde önemli bir unsur olacak. Diğer bir konu ise ertelemenin, bir iptale gidip gitmeyeceği. Eğer iptal kararı alınırsa soru işaretleri daha da fazlalaşacak.

 

            ****************

    Benim kendi şahsi fikrim,ligin tamamlanamayacağı yününde. Yani bu işin sonunda isim erteleme değil lig iptaline doğru gidecek. Böyle olduğunda peki bizi neler bekleyecek. Liglerde mevcut puan durumları mı esas alınacak. Yoksa bsu sezon yok hükmünde mi olacak. Bu köprünün altından çok su akacak. Tü liglerde erteleme yaşandığı için sonunda bu konular, en üst Süper Lig'den tutunda en alt amatör lige kadar konuşulacak. Konuşulmalı da. Elbette şimdi sırası değil. Bırakalım herkes sağlığına odaklansın, kendi ve toplum sağlığını korusun. Ama, bir gün

bu konular açılacak ve konuşulacak. İJşte o zaman kızılca kıyamet kopacak. Ligin ayarı bazoldu bir kere... Salgın sonrasında oynatılırsa, bu durumu herkes açısından farklı yorumlara açık olacak. Eee ne diyelim! Olağanüstü günlerden geçiyoruz ve bu günler geçtiğinde yine büyük karmaşalar bu kez spor konusunda bizleri bekliyor olacak.