Metin SÖNMEZ


BÜYÜK KAYIP!

Kritik bir 90 dakika olduğu herkesin malûmu idi. Bir yanda Lig´de varlığını devam ettirme adına direnç gösteren Konyaspor, diğer yanda Avrupa sevdası taşıyan Kayserispor.


 

                                                                                                                                    

  Kritik bir 90 dakika olduğu herkesin malûmu idi. Bir yanda Lig´de varlığını devam ettirme adına direnç gösteren Konyaspor, diğer yanda Avrupa sevdası taşıyan Kayserispor.

  Hal ve minval bu iken, bir baktık ki, mücadele resmen hediye bir golle başladı. Son haftaların form grafiğinde ciddi bir düşüş gösteren Mendes, öyle bir hata yaptı ki, deyim yerinde ise resmen Samuel Etoo´nun koşu yoluna topu attı, yılların tecrübesi bu asisti geri çevirmedi ve Kayserispor resmen şoke oldu.

  Elbette kimse mücadelenin böyle başlayacağını tahmin edemedi; Konyaspor bile? Sonrasını aslında anlatmaya bile gerek yok. 1-0´ın üstüne abanan ve skoru korumak için bir ev sahibi anlayışı ve bunu kırmak için bir türlü volumünü yükseltemeyen Kayserispor´un git-gellerine tanık olduk. Oysa eli ayağına dolaşan stresten, gerginlikten ne yapacağını bilmeyen bir Konya takımına karşı geri dönüş yapmak için adamakıllı bir tavır sergileyemeyen sarı-kırmızılı takım, doğal olarak soyunma odasına başı önde gitmek zorunda kaldı.

  Dönüşte takımda değişen isimler vardı ama bu futbola yansımadı. Badji-Kravets ikilisinin yerine Boldrin-Asamoah hamlesi sahaya yansımadı. 1-0´a çoktan razı ve stresten beyinlerin ayaklara hükmetmediği Konyaspor´lu oyuncular karşısında Kayserispor´un toparlanması için. Mehdi Bourabia´nın oyundan atılması gerekiyordu, O da gereğini yerine getirdi. Artık son çeyreğe girilmişken, bir kişi eksik ve sıkıntısı her halinden belli rakibinin üzerine üzerine gitmeye çalışan Kayserispor, oyunu rakip sahaya yıktı ama ciddi manada pozisyonlar üretemedi.

  Tabii bu arada Gyan´ın Selim ile bir pozisyonu var ki net penaltı ama hakem Halis Özkahya, olayı resmen ört-bas etti.

  Bir kırılma anı da, mücadelenin uzatma dakikalarında yaşandı? 10 kişilik ev sahibi, oyuna sonradan giren Adis Jahoviç´in tek başına yakaladığı pozisyonda kaleci kırmızı yaptığı hareket sonrası Lung´un kırmızıyla oyun dışında kalması ve akabinde serbest vuruşun golle sonuçlanması maçı bitirdi. Yani Kayserispor, Konya´da üç puandan çok fazlasını bıraktı Konya´da. Lung´un rakibine kırmızı kart gerektiren o hareketi yapmaması lazımdı. İkinci kaleci Muammer´in yokluğu´na Lung´un eklenmesi, bence büyük kayıp.

  Son 10 haftada yalnıca 11 puan toplayabilen Kayserispor´da herkes, bu saatten sonra şapkasını önüne koyup iyi düşünmesi gerekir, vesselam.