Mehmet KETENCİOĞLU


BUNDAN SONRASI RUS RULETİ !

Söylerken bile, aklından geçirirken, gözünün önünden rüyanda geçerken bile insanın kanını donduran saçmalığın ta kendisi, dangalaklığın birincisi, geri zekâlı yapılan hareketlerin babası...


    Söylerken bile, aklından geçirirken, gözünün önünden rüyanda geçerken bile insanın kanını donduran saçmalığın ta kendisi, dangalaklığın birincisi, geri zekâlı yapılan hareketlerin babası... İnsan olan herkesin " lanet olsun bu " işi yapanlara dediği Rus ruletinde her tabanca kullanılmaz. 

    Rovelver tarzı, bizim toplu diye tabir ettiğimiz 6 tane iri kıyım mermi almasına rağmen içine sadece 1 mermi konarak topu 10 saniye döndürüldükten sonra kime denk geleceği belli olmayan  yerde durdurulur. Oyuna başlamak için önce gönüllü aranır, gönüllü çıkmazsa zar ile en küçük atan altıncı kişi ilk tetiği çeker. Kurşun patlamazsa sıra 2.3.4.5 der ve altıya kadar hala silah patlamamışsa sonun  adı bellidir." ÖLÜM" ! Bile bile ölmek, hem de kafana kumar adı altında  silah dayamak... Acizliğin, çaresizliğin  içinde " vazgeçtim oynamıyorum"
da fayda etmez, başlamışın artık sonu gelecek... İlle de ölüm, hem de ne ölüm pisipisine mundar olarak gitmek...
    Hes kablo Kayserispor’um her geçen hafta mum gibi eriyor. Erirken de maalesef dibine ışık vermiyor. Mum eriyor, takviye el feneri kullanılıyor onunda pili yok, velhasıl bu tabanda Kayserispor’uma lazım olan ışık yok. Karanlıkta olmak yetmiyor birde uçurumun kenarındasın tutunacak dalda yok. Tıpkı Rus ruletindeki gibi aciz ve çaresiz haldesin.  Ligin 37.hafta maçında lider Beşiktaş’la oynadık.  Bu sezonun 75 gol ile en fazla gol atan takımı ile ligin en az gol atan takımı, 35 maçta  sadece 27 gol atabilen Hes Kablo Kayserispor’u karşı karşıya geldi. Tamam namı diğer kara kartal bizim muhatabımız değildi. Bizden çok daha kaliteli kadroları vardı ama 24 Nisan Cumartesi oynadığımız maçta öyle değildi. Bu sezonun en zayıf kadrosu ile sahaya çıkmıştı Beşiktaş. Daha doğrusu Kayserispor için talih kuşu uçuvermişti. İdeal kadrosundan  6 isim sakatlık ve cezalar sebebi ile oynayamayacak buda Kayserispor için avantaj olabilecekti. Ama nerde... Maç başladı 10 futbolcusu ile atak üstüne atak yapan Beşiktaş’a karşı gardını almış yumruklara karşı ayakta durmaya çalışan çelimsiz bir boksör misali Kayserispor vardı sahada. Yediği 3 yumrukla da nakavt oldu sahada. Maçtan sonra Hamza hoca açıklama yapıyor "en kötü ihtimalle Beşiktaş’tan  1 puan almaya gelmiştik, Beşiktaş’ın gücüne karşılık veremedik. Bizim için makas iyice daralıyor. Daha önceki maçlarda kredimizi tükettik. Bu hafta Denizlispor'dan 3 puan almak zorundayız."     
    Sayın hocam tabancada 5 kurşun var. Yine de Rus ruleti için bir atım öndeyiz. Çünkü 5 maçın 3’ü direk küme düşme hattındaki rakiplerimiz Denizli, Malatya ve Başakşehir. Antep ise çayına kahvesine ligi tamamlamaya çalışacak bundan sonra. Son hafta Fenerbahçe maçına kalmadan bu işi olumlu bitirmemek için hiç bir sebep yok. Ama illa da macera olsun istiyorsak o zaman tek bir gerçek var "RUS RULETİ"... Otur yönetimle, futbolcularınla konuş. İş çaresiz hale gelmeden, rulet oynamadan ağız tadıyla bu işi bitir.