Mehmet KETENCİOĞLU


BU LAZ İNADI NİYE BAYRAM HOCA !

2020-2021 sezonu süper lig karşılaşmaları 25 eylül cuma günü start aldı.


2020-2021 sezonu süper lig karşılaşmaları 25 eylül cuma günü start aldı. İlk hafta yeni transferlerini maddi sorunlardan dolayı lisanları çıkaramadığı için oynatamadığı halde eskilerin çok dirençli savunma anlayışı ile Kadir Has Stadında Kasımpaşaspor A.ş yi zorda olsa 1-0 yenen Hes Kablo Kayserisporumuz ikinci hafta yeni transferlerinide kadroya dahil ederek gittiği Aytemiz Alanyaspor deplasmanında nefessizlikten boğularak 2-0 mağlup olmuştu. Yani 2.yarı top oynayacak mecali kalmamıştı yeni  futbolcuların.

Bayram hocaya maç sonu yazımızda Sapunaru gibi hazır ve Hes Kablo Kayserisporu çok iyi tanıyan bir futbolcuyu neden oynatmadığını sormuş ve burada Attamah oynamaz. Ön liberoda daha başarılı olur demiştik.Sadece biz değil futbolu çok iyi bilen duayen insanlar bile "Sapunaru bu takımda şu anda defansın sigortası olabilecek tek oyuncu" yorumları yapmıştı. Hatırımda kalan bu yorumlardan birinide eski futbolcu ve Kayserispor idarecelerinden Bekir Molu yapmıştı."Sapunaru'yu şu hali ile oynatmayan hoca bu işi bilmiyor" demişti. Sen Bayram Bektaş olarak Fransada futbolunu geliştiren,mütevazi kişiliğini sade futbolu ile süsleyerek Beşiktaş formasınıda giyebilen saygı duyulabilecek kişilik ve şahsiyette bir insansın bundan hiç şüphemiz yok. Ancak Trabzonlu olmandan dolayı fitratında zaten var olan laz inadından bir an önce vazgeçmen gerektiğini bindiğin dalı kesmemen için önemle bir daha hatırlatıyoruz.

Unutma dost acı söyler hocam, işine gelsede gelmesede. Kulağına hoş gelsede gelmesede.Yüreğine su serpsede serpmesede...Erzurumspor gibi senin ayarında bir takım seni kendi sahanda eze eze  3-1 yensede... Yeni gelen futbolcu çok yetenekli olsa bile hazır değilse hemen sahaya sürülmez .Bunu çok hassas ve en iyi uygulayan teknik direktörlerden biride Şenol Güneş hocadır. Bayram hoca Şenol hocanın yanında olan biri olarak bundan hiçmi ders almamıştır merak ediyorum.Yada diğer seçenek " İNADIM İNAT ADIM KEL MURAT" kendi bildiğimi okurum eleştiri, meleştiri tanımam mı demektir ?

Olmaz hocam yol yakınken iki haftadır göbekten vurulduğumuzu gör ve bu laz inadından vazgeç. 2.bir soruda Pedro Henruqueyi sakatlıktan yeni çıktığı için oynatmadığın ve sonradan oyuna aldığın için. Burada da kendinle ters düştün Bayram hocam.Madem hazır olmayanı yedekte tutuyorsun yeni transflerler neden kilolu ve göbekli halde hazır olmadan sahaya sürüldü? Yok Henruquenin yeteneğinden şüphen varsa bu futbolcu sonradan oyuna girmesine rağmen Kayserisporu ateşleyen futbolcu oldu. Bunu görüp  yanlış yaptığını kabul etseydin bari. İnsanlar hata yapar, yapar ama aynı hata üst üste 1 hafta arayla 2 kez yapılırsa burada iş bilmezlik ortaya çıkar mütevazi hocam,kör inat devreye girer akıl,mantık ve irade devre dışı kalır. Tıpkı Erzurumspor maçında olduğu gibi ...Kendi sahamızda 3-1 yenildiğimiz gibi hocam.

 

Hiç kimse " daha ligin başındayız masalı okumasın. Bu masalı biz geçen sezon ağlaya ağlaya çok dinledik. Sezon başında da dinledik sezon ortasında da. Durumdan rahatsız olan bir Berna başkanı gördük.Aynı masalı dinlemeye hiç niyetimiz yok artık.Hocada,  siyasi yönetimde masaldan vazgeçmeli gerçeklerle yüzleşmeli.Yoksa geçen sene olduğu çekirgenin bir daha sıçrama şansı olmaz, bu sefer kimseden mucize bir yardım elide uzanmaz.Tekrar ediyorum dost acı söyler. Alınan alınsın, kırılan kırılsın. Yeterki Hes Kablo Kayserispor başarılı olsun, gerisi teferruat...