Necmettin ÇUHADAROĞLU


BU SEVDA BİTMEZ

Adı Göknur Yılmaz, mütevazı bir ailesi var. Her çocuğun ya da gencin istediği şeyleri istiyor. Amacı laptop almak.


 

Adı Göknur Yılmaz, mütevazı bir ailesi var. Her çocuğun ya da gencin istediği şeyleri istiyor. Amacı laptop almak. Para da biriktiriyor. Tam laptop alma zamanı geliyor ki Afrin e giden Mehmetçiğimiz için herkes bir şeyler yapıyor. O da biriktirdiği harçlıklarını Mehmetçiğimize gönderiyor. Laptopu sonra alırım diyor.

Bu sadece bir örnek.

Bunun gibi nice örnekler anlatabiliriz.  İşte on yaşında bir öğrenci Mehmetçiğe harçlıklarını gönderiyorsa bu sevda da bu şarkıda burada bitmez.

O miniklerin mangal gibi yürekleri olduktan sonra kimse bu millete pranga vuramaz.

Miniklerin yürekleri gibi olamayanlar ?´Türkiye güvenli değil´´ diye ülkemi terk ediyorlar.  Adına sanatçı dediğimiz insan müsveddeleri. Karadenizden pek hain çıkmazdı ama demek ki çıkıyormuş. Yaşa ki göresin derler ya atalarımız.

Bir tarafta elinde avucunda ne varsa Mehmetçik vakfına bağışlayanlar, bir taraftan kendi ülkesinin güvenlik sorunu olduğunu iddia ederek ülkelerinden kaçanlar diğer taraftan ise adına aydın denen karanlık zihniyetlerin açıklamaları.

Yazıklar olsun demek bile size az kalır.

Tarih tekerrürden ibaret.

Son Osmanlı hanedanına yapılmak istenen ne varsa şimdi o yapılmaya çalışılmakta. Nasıl birer korkak sünepe gibi o zaman yurt dışına kaçıp kurtuluş savaşına katılmayanlar şimdide ABD ye kaçıyor. Adına sanatçı dedikleriniz. Onlar olsa olsa kıçımızın sanatçıları olur. Korkak ve sünepeliğe devam ederek.

Bizler  mi?

Bizler, askerliğimizi yaptık. Şimdi çağırılsa tekrar gideceğimiz için her zaman seferberlikteyiz. Eli silah tutmayan ?´ben yardım ederim beni, de askere alın´ ´diyen dedelerimiz askerlik şubesi önünde sıraya girerken birileri de havaalanlarında ülkelerinden kaçmak için sıra beklemekteler.

İşte hayat böyledir.  Vatan sevgisi maya gibidir. Sütü bozuk olanlara tutmaz.

Bir insan bir kere ölmeli, şerefi ile, onuru ile.

Ömer Halis Demirler gibi. Fethi Sekinler gibi.

Ruhlarınız şad mekânlarınız cennet olsun.

Şehidime mektup;

Sizler canlarınızı ortaya koyarak bu vatan için hayatlarınızın baharında şehadet şerbetini içtiniz. Biliyorum ki, Bakara Suresi 154 cü ayette rabbim ?´Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz hissedemezsiniz. ´ayeti ni de çok iyi biliyorum. Orada sizi üzen şeylerin olduğunu da biliyorum. Üç beş şerefsiz çıkıp laf etse de onlara gereken cevabı bizler veriyoruz.  Allah´ım sizler gibi bizlere de böyle şerefli ölümler nasip etsin. Sizler bu vatan için canınızı ortaya koyarken, bir birinden daha çok sevdikleriniz varken, siz sevgilinizin Hz. Muhammedin yanını tercih ettiniz.  Ahiret yoldaşlarınızı seçtiniz. Sizleri sevenleri yalnız bırakarak. Ama onlar çok onurlular. Babaları şehit, onlar şehit eşleri.

Haklarınızı helal edin bizlere.

Sizler sayesinde sıcak evlerimizde oturuyoruz. Deminde dedim ya üç beş vatansız memleketimi terk ediyor daha güvenli yere gidiyor diye sakın üzülmeyin. Rüzgâr kayadan sadece toz alır.

Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

Evet yukarıda yazılan yazıların hepsi doğru.

Maalesef bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içen haramzadelerde aramızda var. İnce eleyip sık dokuyarak bu şerefsizleri bir bir temizlemek gerekiyor. İnşallah bunu da başaracağız.

Bu devran böyle gitmeyecek.

Vatanını seven ve sevmeyenin ayırt edileceğini düşünüyorum.

Bizler hangi şart olursa olsun bu vatanın bekçileri olmaya devam edeceğiz.

Neden mi?

Vatan sevgisi imandandır da ondan.

Benim gidecek başka ülkem, toprağım ve vatanım yok. Tek vatanım Türkiye.

Kalın Sağlıcakla.