Erhan KAN


BU SESE KULAK VERİLSİN!

Kayserispor´un son haftalarda ligde aldığı sonuçların yanı sıra özellikle ortaya koyduğu kötü futbol artık taraftarı da çileden çıkarmış durumda.


Kayserispor´un son haftalarda ligde aldığı sonuçların yanı sıra özellikle ortaya koyduğu kötü futbol artık taraftarı da çileden çıkarmış durumda. Evet, takım puansal anlamda iyi bir konumda ama, ele geçirilen bu fırsatın cömertçe harcanması taraftarın içine sinmiyor. Bursaspor maçının ardından bazı sosyal medya hesaplarından alıntılar yaptım. Bunlar, Kayserispor´un resmi hesaplarına gönderilen yorumlar. Skorun paylaşılması ile birlikte ilk yarı da gelenler. Kimse ortaya konuyan futboldan memnun değil. Son haftalarda futbol olarak yaşanan düşüş taraftarı da endişelindiriyor. Taraftarın genel anlamda yaptığı yorumlar son derece yerinde tespitleri içeriyor. Bu tespitlerini çok daha ağır bir dille yapanlarda olmuş elbette. Bu yorumları alamıyoruz haliyle bu yazımıza. Ama eleştirlerin odak noktasında Rumen çalıştırıcı Marius Sumudica ve son günlerde gözle görülür bir düşüş içinde olan oyuncu Deniz Türüç var. Neredeyse maç boyunca ayağını topa sokmayan, yüzeysel futbol oynayan Deniz Türüç,hedef oylurken Marius Sumudica ise oyun planı ve kadro seçimi konusunda eleştiriliyor. Ligin ilk yarısı ile ikinci yarısında takımdaki dağlar kadar farkı dile getiren taraftarların önemli bir bölümü ise farklı iddialar ortaya atarak, bundan sonraki dönemde takımın maçlarına gitmeyeceklerinden dem vuruyorlar. Evet, hep söyledik. tribündeki hareket takımın futbolu ile doğru orantılıdır. Kayseri seyircisi futbol anlamında bilgili olduğu kadar takipçidir. Takımın düşüşünüde erken görüp eleştirleirni yapıyor. Kayseri seyircisi skor ile alakalı değil. Güzel futbol istiyor. Bunu da hak ediyor. Ee bulamayınca da tepkisini gösteriyor.
Daha fazla tepki gelecektir bu futbol devam ederse. Herkes bunun farkına varıp biran önce bu sese kulak verilmesinde fayda var. Sarı-Kırmızılı takım kendi sahasında haftalarca maç kazanamasada tribünlere gidenler, skor için değil güzel futbol için gitmişti. Şimdi o güzel futbol da kalmadı. Zetan son 2-3 iç saha maçında gözle görülür bir taraftar düşüşü yaşanıyor. Bunun önlemi alınmazsa bu artarak devam edecektir. Çünkü takımının ilk yarıdaki halinden eser bulamayan taraftarlar küsmeye başladı bile. Birisinin bu durumu Sumudica´ya anlatması ve taraftar profilini ciddi şekilde kendisine hatırlatması gerekir.